După ce comisarul șef Petrică Dumitrache a câștigat concursul pentru șefia Poliției municipiului Buzău, ieri și astăzi au fost desemnați și ceilalți șefi ai departamentelor care au rămas fără coordonatori, după ce toată conducerea instituției de pe strada Plevnei și-a dat demisia în iarnă.
Examenele care au avut loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și au fost organizate pentru ocuparea uneia dintre funcţiile de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău şi a funcţiilor de şef al Biroului Rutier şi al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.
Examinările s-au desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor Biroului Teritorial Buzău al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, respectiv Consiliului Teritorial Buzău al Corpului Naţional al Poliţiştilor. În urma susţinerii interviurilor structurate pe subiecte profesionale au fost declaraţi admişi comisar de poliţie Crucianu Felix – pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău, inspector de poliţie Gheorghe Colăcel – pentru funcţia de şef al Biroului Rutier şi comisar de poliţie Ovidiu Jipa – pentru funcţia de şef al Biroului Ordine Publică.
Ofiţerii urmează a fi numiţi în funcţii prin dispoziţie a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
În cea de-a doua funcţie de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău a fost numit, prin dispoziţie a şefului inspectoratului, comisar de poliţie Ionel Chiriac.
Toată conducerea Poliției municipiului Buzău, în vârful căreia s-a aflat până în iarnă comisarul șef Relu Ionescu, și-a dat demisia în urmă cu câteva luni. La momentul respectiv, chiar șeful Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Ion Marin era cel care arăta cu degetul spre foștii șefi de la Municipiu, despre care spunea că nu și-au făcut treaba pentru care au fost instalați pe posturi, ba mai mult, prin modul defectuos în care au gestionat situațiile au ”afectat imaginea Poliției municipiului Buzău”.
Comisarul șef Ion Marin dezvăluia la momentul respectiv că cei cinci foști șefi al Poliției municipale erau în vizorul conducerii IPJ de mai multă vreme, și în ciuda semnalelor primite că nu-și fac treaba, au continuat să-și desfășoare activitatea cu superficialitate ori chiar la limita legalității.
Comandantul Poliției buzoiene adăuga că demisiile celor cinci ofițeri din fruntea Poliției municipiului au venit în urma unor discuții în urma cărora aceștia au înțeles că nu mai pot ocupa funcții de conducere.
Cei cinci demisionari din iarnă de la vârful Poliţiei municipiului Buzău sunt comisar şef Relu Ionescu care era comandantul instituției, adjuncţii săi, subcomisarul Cristinel Stanciu şi comisarul şef Ioar Irimia, şeful Biroului Rutier, comisarul şef Marian Şerbulea, şi şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului, comisar şef Marian Cristian.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.