Primarul orașului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, și-a anunțat astăzi candidatura pentru obținerea unui nou mandat în fruntea administrației râmnicene. Holban a dezvăluit în același context că social democrații adevărați din Râmnicu Sărat și liberalii susțin candidatura lui Cristi Bîgiu, pentru șefia Consiliului Județean, și nicidecum pe cea a candidatului independent, Victor Mocanu. În plus, Holban a criticat dur demersurile conducerii de la Buzău a PSD care susține pentru Primărie un candidat dintr-un alt partid, pe Ionel Tociu, și nu un social democrat ori un liberal, așa cum cere înțelegerea de la nivelul USL.
” USL Râmnicu Sărat va sustine fără rezerve candidatura lui Cristi Bîgiu in ciuda unei situații de încălcare gravă a protocolului la nivel județean. Atrag atenția asupra riscului inducerii unui curent periculos, diversionist, menit a duce la confuzii și regretabile consecințe. La Râmnicu Sărat, printr-un artificiu tolerat în mod inexplicabil de PSD Buzău, Mocanu face o campanie murdară pentrru un un individ înscris în mod forțat sub culorile PSD. La Râmnicu Sărat, protocolul spune-se susține candidatura lui Bîgiu iar eu voi candida separat la Primăria orașului, susținut deschis de PSD Râmnicu Sărat”, a explicat Holban.
Liberalul a adăugat că ce se întâmplă acum, prin susținerea lui Tociu la Primăria Râmnicu Sărat va bulversa electoratul USL iar asta s-ar putea răsfrânge în mod direct asupra alianței formate cu rolul de înlăturare a puterii portocalii: ” Victor Mocanu trece peste decizia PSD Râmnicu Sărat și susține un individ de cea mai joasă factură, un securist, cum spuneau domnii Ghinioiu și Horjea. Este un caz ciudat, lipsa de autoritate a PSD care tolerează astfel de manevre necinstitite vor bulversa electoratul USL”.
Viorel Holban, primar al orașului Râmnicu Sărat, s-a referit și la Victor Mocanu, candidat independent la șefia Consiliului Județean, spunând despre acesta că din cauza ”orgoliilor și intereselor personale” a compromis USL la Buzău: ”Cine e în USL e împotriva mafiei PDL și a lui Traian Băsescu, cine e independent sau așa pretinde e slujitorul intereselor portocalii. E cazul lui Victor Mocanu care a plecat din PSD să compromită USL și să-l ajute pe Băsescu să pună piedici USL, inclusiv prin susținerea unui candidat al familiei sale la Primăria Râmnic. Tociu e un traseist politic notoriu, aciuat prin orașul nostru. Candidează pe listele PSD fiind susținut cu resurse uriașe de Mocanu si familia lui. Noi, cei din USL Râmnicu Sărat, credem că ei sunt legați prin afaceri personale, cumetrii de ocazii, interese. Domnul Mocanu a decis să compromită USL din orgoliu și din neputința de a mai fi luat în serios”.
Viorel Holban a dezvăluit totodată că la Râmnicu Sărat, în campania de strângere de semnături pentru candidatura independentă a lui Victor Mocanu la șefia Consiliului Județean s-au dat pachete cu alimente în cartierele de romi. Holban a precizat că oamenii au primit saci cu cartofi, la schimb cu datele din buletin: ” Au fost pachete peste pachet, în această campanie de strângere de semnături la Râmnicu Sărat. S-a mers în cartierele de romi din Râmnic, și s-au dat saci cu cartofi, iar la schimb li s-au luat buletinele pentru serie și număr”.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. D-le Holban ati putea completa cu pachetele de mancare si sticla de vina oferita de IONEL TOCIU din casa in casa pentru a fi votat. Indiferent ce veti da dvs sau acest Tociu oamenilor NIMIC NU SE VA SCHIMBA in acest oras cu aspect de comuna mizerabila. Oamenii se vand usor si ieftin iar dumneata stii asta din experienta 2008! Problema este pentru cei care vor sa traiasca demn intr-o societate usoara cu oameni care se vand ptr 2 lei, nu e deloc usor. Nu este niciun avantaj pentru ramniceni TOCIU,HOLBAN,NEATA ….. Un primar BUN este acela care ipotetic vorbind ar castiga alegerile fara MITA ELECTORALA! Dar asa ceva nu se poate…… Bateti-va joc in continuare de oameni, de bani publici si de prosti care se vand pentru o traista de mancare si cativa roni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.