Constantin BOSCODEALA

Proaspăt întors din concediul de odihnă, Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a făcut, miercuri, primele declarații legate de trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu. La fel ca în urmă cu un an, Boșcodeală se consideră nevinovat și așteaptă ca instanța de judecată să își spună cuvântul. Mai mult, edilul buzoian spune că dosarul instrumentat de DNA are la bază o plângere a fostului său șef de partid și un raport al curții de conturi care nu ar fi primit recomandarea de începere a urmăririi penale.
„Am fost în cursul anului trecut la câteva audieri la DNA Ploiești și am văzut, din comunicatul de ieri, că am fost trimis în judecată. Sesizarea, am văzut-o anul trecut, este a unui cetățean din Buzău pe nume Ion Vasile din strada Oltului care nu este recunoscută de fostul senator și de un raport al Curții de Conturi a cărui comunicare de la București a fost de aviz negativ de începere a urmăririi penale”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Mai mult, Constantin Boșcodeală arată că toate cele trei capete de acuzare formulate de procurori împotriva sa sunt nefondate întrucât faptele incriminate au fost făcute în mod transparent și cu acordul Consiliului Local Municipal.
„Există trei capitole la care mi se aduc învinuiri. Primul, cel în care este vorba de finanțarea nerambursabilă din 2008 de 1,6 milioane de lei, finanțare care a fost făcută conform sumelor prevăzute în bugetul local în baza unei licitații pe SEAP pe baza programului depus de Asociația Sportivă Gloria Buzău. S-a considerat ilegal faptul că sumele au fost transferate la societatea comercială FC Gloria ceea ce nu este adevărat, iar suma nu a fost oricum prea mare având în vedere că echipa evolua atunci în prima ligă ”a precizat Constantin Boșcodeală.
În ceea ce privește cel de-al doilea capitol, în care procurorii îi impută faptul că bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 587.942,55 lei, reprezentând veniturile nerealizate din exploatarea bunului, Constantin Boșcodeală spune că se referă la bani pe care Asociația Sportivă Gloria Buzău a i-ar fi obținut din sponsorizări obținute de la agenți economici pe vremea cât a avut în folosință Baza sportivă iar clubul nu avea obligația să îi verse la bugetul local.
Nu în ultimul rând, ultimul capitol, cel privind prejudicierea cu suma de 2.675.555,22 lei prin darea în folosință gratuită, a unei părți a Complexului Sportiv Gloria către Clubul Sportiv Voința și S.C. Monte Cris S.R.L., ar avea la bază sumele care s-ar fi putut obține din închirierea spațiilor folosite de Clubul Sportiv Voința. Edilul buzoian consideră că sumele sunt calculate după criterii aberante și contestă acest calcul considerând că sumele folosite sunt mai mari decât chiria percepută la oricare mall din Buzău.
„Suma de acolo a fost calculată la o valoare de peste 10 euro pe metru pătrat ceea ce înseamnă o chirie mai mare decât în orice mall din Buzău. Nu știu cum și de ce a fost calculată pentru că de fapt acel teren este în folosință gratuită a Clubului Sportiv Voința și eu nu am făcut decât să prelungesc acest contract”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

Citește și: Primarul Boșcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.