Constantin Boscoeala

UPDATE: Constantin Boșcodeală contestă verdictul dat de Agenția Națională de Integritate privitor la starea de incompatibilitate în care s-a aflat in perioada 21 mai 2010-12 martie 2013. Contactat telefonic de Observatorul Buzoian, Constantin Boșcodeală a declarat că a primit în urmă cu câteva luni o informare de la ANI dar ca a transmis documentele edificatoare cateva zile mai târziu.
„Nu știu ce este cu această decizie pentru că eu nu am fost niciodată reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor la Aquafor. De la înființare reprezentantul municipalității este un profesor din București iar acest lucru era stipulat și în documentele de la Registrul Comerțului. Probabil este o problemă de comunicare între ANI și Registrul Comerțului dar eu nu am fost membru nici unei Adunări Generale a Acționarilor”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

Instituțiile statului nu-i dau pace primarului municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală. După ce ieri DNA a dispus trimiterea în judecată a edilului șef, miercuri, Agenția Națională de Integritate i-a dat lui Constantin Boșcodeală verdict de incompatibilitate. Citiți mai jos comunicatul ANI:

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.
Astfel, BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.
BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.