Constantin BOSCODEALA
Primarul Buzăului, Constantin Boșocdeală a declarat că nu se teme de procurorii DNA în ciuda faptului că în ultima vreme tot mai mulți lideri politici au ajuns să dea cu subsemnatul la instituția care se ocupă cu pedepsirea faptelor de corupție. Boșcodeală, trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare fiind acuzat de abuz în serviciu, și cercetat în alte câteva dosare nefinalizate de procurori spune că are încredere în justiție și că nu se teme de verdictul pe care l-ar putea da judecătorii.
”Eu îmi văd de dosarele mele. Mă duc la fiecare înfățișare, eu am finanțat o asociație sportivă ca pe toate celelalte din municipiu iar asta nu este o infracțiune cum nu e infracțiune nici faptul că Gloria joacă pe stadionul din Buzău. În ce privește terenul pe care s-a construit cartierul Orizont, cele 33 de hectare au fost luate de către municipalitate în contul celor 488 de hectare de izlaz care nu au fost înapoiate niciodată municipalității de către statul român. Municipalitatea a avut de câștigat, impozitul pe clădiri, locuri de muncă. Eu stau cu fruntea sus. Ce am făcut nu sunt infracțiuni”, a spus Boșcodeală întrebat dacă are emoții în ceea ce privește acțiunile DNA la Buzău.

Primarul Constantin Boșcodeală a fost trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare, unul judecat la Dâmbovița și altul la Brașov ambele având drept principal cap de acuzare abuzul în serviciu.
În dosarul Orizont, Boșcodeală este acuzat că a preluat fără drept un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren la ieșirea spre Ploiești, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei.
Într-un alt dosar, DNA l-a trimis în judecată pe primarul Constantin Boşcodeală pentru că ar fi dat ilegal din bugetul local peste1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău. În acest dosar, Boşcodeală este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002 – 2008 primarul municipiului Buzău a acordat unor asociaţii sportive, persoane juridice non-profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Astfel, după cum susțin procurorii bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.
Pentru aceste dosare dar și pentru alte dosare aflate în lucru averea edilului șef buzoian este pusă sub sechestru de mai bine de 3 ani.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.