Primarul Constantin Toma, critic la adresa procurorilor și polițiștilor în ședința festivă organizată cu ocazia Zilei Poliției Române

comandantul Poliției l-a întrerupt pe Toma și l-a rugat să respecte specificul zilei

2

Primarul Constantin Toma a criticat, joi, procurorii și polițiștii care primesc plângeri penale la adresa primarului municipiului Buzău și le-a cerut acestora să cerceteze cazurile cu mai multă atenție pentru că el „nu ia șpagă” și „nu se simte confortabil când primește astfel de plângeri pe adresa Primăriei sau acasă.”

Prezent în calitate de invitat la ședința festivă organizată de IPJ Buzău cu ocazia Zilei Poliției Române Constantin Toma a uimit întreaga audiență după ce, când i-a sosit rândul la cuvânt, în locul obișnuitelor felicitări care se adresează de către invitați din partea instituțiilor pe care le reprezintă, edilul s-a trezit atrăgându-le atenția polițiștilor să fie mai atenți când primesc plângeri penale la adresa sa.

„Bună ziua stimate polițiste și stimați polițiști, domnule comandant, domnilor comandanți trebuie să spun ceva deosebit. Încerc și eu ca și dumneavoastră  să îmi fac treaba pentru binele locuitorilor municipiului Buzău și pentru viitorul acestui oraș. Dar am rugămintea, și o spun mare amărăciune, ca atunci când vin acele plângeri penale împotriva mea să le cercetați  cu mult mai multă atenție. Nu pot să fiu fericit, și doamna prim procuror Tudorache(nr. Corina Tudorache Stroe, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău) este aici în sală când primesc la Primăria Buzău și pe numele meu acasă suspiciunea de fraudă și suspendarea tuturor plăților pe finanțările europene pe care le avem la Buzău. Suspiciunea de fraudă prima idee te gândești la furăciune.  N-am venit la Primăria Buzău să iau spăgi! Bine inteles că m-a întrebat și familia: ai furat? Nu, nu am furat. Aflu până la urma  că este vorba despre utilizare de informații și documente false pentru obținerea de fonduri europene. M-am pus la dispoziția Parchetului General pentru că nu știam cine mă anchetează, și așa am aflat că DNA Ploiești se ocupă de cazul meu. M-am dus din proprie inițiativă și mi-au spus că nu pot intra daca nu sunt invitat. Am zis că nu mai plec de acolo pana nu mă primește. Mi-am asumat un risc pentru că există o teamă și față de uniforma dumneavoastră albastră și fața de procurori. Recunosc, îmi e teamă și mie și m-am gândit mult dacă să iau cuvântul astăzi ca să o fac pe doamna prim procuror Tudorache să fie și mai supărată pe mine decât este astăzi dar a instrumentat multe cazuri și din calitatea de procuror și din cea de prim procuror și o să mai dau un exemplu….”, a spus Constantin Toma.

Edilul a continuat să expună polițiștilor problema în care a fost implicat pe parcursul anului trecut când în urma unei plângeri au fost sistate plățile pe fonduri europene pentru proiectele aflate în derulare

„DNA Ploiești clasează cazul în timp record și ne putem lua de lucru din nou pentru că riscam să plece constructorul din oraș și rămâneam cu șantiere în tot orașul pentru că la cum lucrăm în România să se clarifice situația dacă este penal sau nepenal durează ani de zile. Totul pentru o miză idioată, funcția de primar, care pe mine nu mă interesează ci mă interesează doar să las ceva în urmă. După ce mi se clasează cauza îi adresez doamnei procuror o întrebare ca să pot și eu să merg mai departe să reclam un denunț calomnios. Mi se răspunde absolut halucinant plângerea penală împotriva dumneavoastră este semnată anonimă și e venită prin poșta. Asta este și vă mai spun de un caz….!, a spus Toma.

După acest moment comandantul IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi l-a întrerupt pe Toma  și l-a rugat să respecte specificul zilei și al prezenței sale acolo.

„Domnul primar am rugămintea să respectăm specificul zilei de astăzi și…..”

„E în regulă, La mulți ani! Am vrut să o fac mai  spectaculoasă. Sănătatea multă doamnă prim procuror! Mergeți mai departe în stilul asta și îmi voi duce crucea până la capăt”, a încheiat Toma supărat lăsând microfonul și mergând la locul său.

Aflată în sala, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Corina Tudorache-Stroe,  care citise mesajul instituției pe care o reprezenta  pentru polițiștilor buzoieni a revenit la microfon pentru a răspunde celor afirmate de Constantin Toma.

„Mă simt obligată să dau niște explicații. Cred că astăzi era ziua dumneavoastră și nu trebuia să monopolizăm atenția cu cauze penale dar pentru că mi-a fost adus în discuție numele mă simt obligată să dau niște explicații. Problema nu face obiectul zilei dumneavoastră festive și eu nu dau explicații decât pe textul de lege. Am respectat dispozițiile Legii 78/2002 iar textul de lege mă obligă ca atunci când primesc o sesizare să o transmit organului competent. Dacă noi organele locale efectuam cercetări, toate cercetările noastre erau nule absolut. Sunt obligată ca atunci când este vorba de fonduri europene să transmit plângerea la organul competent. Asta este tot ceea ce a făcut Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, a primit plângerea și a direcționat-o organului competent conform legii”, a spus în încheiere prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.