Valerica Sercaianu Arest

Primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, după accidentul pe care l-a produs în localitatea Potoceni, soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani și rănirea alteia.
În aceeași cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală si s-a dispus trimiterea în judecată și a unui alt șofer implicat în accidental de la Potoceni. Este vorba despre Claudiu Florin Nițu, trimis în judecată pentru ucidere din culpa.
Probatoriul administrat în faza urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 21.05.2013, în timp ce conducea autoturismul marca Jeep Cherokee cu nr. de inmatriculare BZ-72-SAS, cu o viteza peste limita legala, respectiv 91 km/h. pe DJ 203 K, pe raza localității Potoceni din com. Mărăcineni, din direcția Cernătești către Buzău, având o alcoolemie în sange de 1 gr.%o, primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire periculoasă, părăsind partea carosabilă și accidentând-o mortal pe adolescent de 15 ani, care se afla în afara părții carosabile.
In ceea ce-l privește pe inculpatul Cladiu Florin Nițu, care în aceleași împrejurări, circulând în localitate cu o viteză peste limita legală, respectiv de 61 km./h., din direcția Cernătești către Buzău, a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers, prin virare la stânga, fără a se asigura, intrând în coliziune cu autoturismul condus de Șercăianu, care circula în aceeași direcție, eveniment care s-a soldat în final cu accidentarea mortala a fetei de 15 ani Împotriva lui Niță s-a reținut comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Buzău.

Pentru ucidere din culpă în formă agravantă, pedeapsa este cuprinsă între 1 și 15 ani, cu un cumul de până la 3 ani, în funcție de condițiile în care s-a produs infracțiunea. Așadar, primarul din Cernătești riscă până la 18 ani de închisoare.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.