Florentin LUNGU
Primarul orașului Nehoiu, Florentin Lungu, cercetat pentru abuz în serviciu va reveni acasă după ce magistrații Tribunalului Prahova au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Prin decizia pronunţată joi, Tribunalul Prahova a respins propunerea procurorilor privind prelungirea arestării preventive a lui Lungu. Soluţia dată de Tribunalul Prahova este definitivă, astfel încât de joi primarul Florentin Lungu va fi plasat în arest la domiciliul său din Nehoiu, având interdicţia de a lua legătura cu ceilalţi suspecţi sau cu martorii din dosarul în care a fost pus sub urmărire penală. Chiar dacă revine acasă, Lungu nu va putea reveni la vârful Primăriei, fiind obligat să nu părăsească domiciliul. În caz contrar, instanța ar putea revoca măsura arestului la domiciliu, ceea ce va putea duce la reâncarcerarea primarului din Nehoiu. Florentin Lungu a fost arestat preventiv la începutul lunii decembrie de procurorii prahoveni, el petrecându-și sărbătorile în stare de arest.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu au început urmărirea penală în cazul acestuia pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.
Anchetatorii susţin că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau primarului.

Florentin Lungu, primar PSD aflat la primul mandat, mai are un dosar penal în care este acuzat de comiterea a două infracţiuni de conflict de interese, dosar în care a fost trimis în judecată în stare de libertate în luna februarie acestui an. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Părâtlagele, iar după opt termene de judecată instanţa nu s-a pronunţat în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.