Primarul comunei Viperești, Elvis Oprea, se va putea vota, duminică, pentru încă un mandat la conducerea Primăriei pe care a condus-o în ultimii 8 ani. Magistrații Tribunalului Buzău au admis astăzi eliberarea pe cauțiune a lui Elvis Oprea dar au dat și sentința în dosarul în care primarul  recunoscut că a primit mită. Astfel, conform deciziei magistraților buzoieni, Elvis Oprea, a primit 4 ani de închisoare cu executare precum și interzicerea dreptului de a fi ales în funcții publice pe o durată de 3 ani.
„Elvis Oprea a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare, instanța aplicându-i și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice și a dreptului de a ocupa o funcție, implicând exercițiul autorității de stat, această din urmă pedeapsă urmând a se executa după executarea pedepsei principale”, a declarat astăzi judecătorul Angelica Miu de la Tribunalul Buzău.
Decizia dată astăzi de magistrații buzoieni nu este însă definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs și tocmai de aceea, soția lui Elvis Oprea a declarat că va lua în calcul această posibilitate, considerând că pedeapsa dictată de judecătorii Tribunalului Buzău este prea mare. Până atunci, Elvis Oprea care și-a depus candidatura din arest pentru încă un mandat la cârma comunei Viperești va apărea pe buletinele de vot și ar putea obține un nou mandat.

C.D.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.