Satele din patru comune buzoiene sunt prezentate într-un ghid ce cuprinde cele mai frumoase sate din România. Este vorba de Mânzălești, Gura Teghii, Chiojd și Berca, localități pe care autorul ghidului, Nicolae Marghiol le-a prins în lucrarea sa ce se va lansa mâine la Centrul Cultural Francofon Buzău.
„Ghidul cele mai frumoase sate din România 2012 ” este o noutate în România, fiind redactat în limba româna și în limba franceză de catre Asociația „Cele mai frumoase sate din România”, în parteneriat cu Delegația Walonie- Bruxelles și cu Ambasada Franței.
La lansarea programată vineri de la ora ora 14.00 la Centrul Cultural Francofon Buzău va fi prezent și autorul, Nicolae Marghiol care va participa și la atelierele de lectură și de creație, organizate de către Centrul Cultural Francofon și Galeria Mall Buzău în intervalul orar 14,00 -18,00.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Cu părere de rău trebuie să constat că o greşală mai veche se perpetuează considerându-se Vulcanii Noroioşi ca apărţinând de comuna Berca! Nici vorbă! Când au fost consemnaţi, pentru prima dată într-un document ştiinţific, de Henri Cogniard în 1859, ca fiind „Pâclele de la Policiori”, erau pe raza comunei respective şi aşa au rămas, satul Policiori aparţinând comunei Scorţoasa şi nu comunei Berca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.