Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău l-au trimis în judecată, la începutul acestei săptămâni, pe primarul comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu pentru trafic de influență. Conform procurorilor, primarul comunei Glodeanu Siliștea a pretins de la un om de afaceri din Cotorca 150 de milioane de lei vechi, pentru a-i determina pe polițiștii de la IPJ Buzău să nu sancționeze niște nereguli constatate la societatea pe care acesta o are pe raza comunei.

Mai precis, Marin Răducanu a fost denunțat de omul de afaceri Viorel Cristea,  căruia primarul îi solicitase suma de 150 de milioane de lei vechi pentru a-i rezolva anumite probleme pe care acesta le avea în urma controalelor desfășurate la societatea pe care o administrează. În fapt, în urma unor controale, omul de afaceri Viorel Cristea primise o amendă de 50 de milioane de lei vechi  și îi fusese confiscată o cantitate de cherestea în valoare de 580 de milioane de lei vechi, măsuri pe care afaceristul le contestase. Pentru a-și recupera marfa, Cristea, însoțit de șeful de post, Gheorghe Apostol a mers în data de 13 februarie la sediul Primăriei Glodeanu Siliștea unde i-a înmânat lui Marin Răducanu suma de 100 de milioane de lei vechi, bani cu care acesta ar fi trebuit să intervină pe lângă polițiștii de la IPJ Buzău, astfel încât afaceristul din Cotorca să își recupereze cheresteaua confiscată. În dimineața zilei următoare, primarul Marin Răducanu și afaceristul  au mers la sediul IPJ Buzău unde alesul  trebuia să intervină pe lângă unul din ofițerii din conducerea IPJ Buzău, în favoarea lui Cristea. Cu această ocazie, Răducanu a primit și cea de-a doua tranșă de bani, în valoare de 50 de milioane de lei vechi exact pe holul Poliției județene.  Cum demersurile lui Marin Răducanu nu s-au concretizat iar Viorel Cristea s-a ales și cu banii luați și cu marfa confiscată, acesta a  încercat  să-și recupereze banii de la primar.  Pentru că nu a reușit, Cristea s-a autodenunțat și astfel primarul Marin Răducanu a ajuns după gratii.
Concomitent cu primarul comunei Glodeanu Siliștea a fost trimis în judecată și fostul șef de post din localitate, agentul principal Gheorghe Apostol care i-ar fi facilitat întâlnirea afaceristului din Cotorca cu primarul Marin Răducanu și ar fi asistat, în luna februarie, la plata primei tranșe de bani în valoare de 100 de milioane de lei vechi chiar în sediul Primăriei.
Primarul comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu și șeful de post din comună, agentul principal Gheorghe Apostol au fost ridicați de anchetatori în dimineața zilei de 30 iunie, fiind acuzați de trafic de influență respectiv complicitate la trafic de influență.  La finalul zilei de 30 iunie, procurorii l-au reținut pe primarul Marin Răducanu iar a doua zi acesta a primit din partea Tribunalului Buzău mandat de arestare pentru 29 de zile. Ulterior deciziei Tribunalului Buzău, Răducanu a făcut recurs împotriva deciziei de arestare preventivă însă nici magistrații Curții de Apel Ploiești nu au considerat că primarul din Glodeanu Siliștea poate fi judecat în libertate. La începutul acestei săptămâni, Marin Răducanu a înaintat o cerere de eliberare sub control judiciar însă și aceasta a fost repinsă de magistrați.

Agentul principal Gheorghe Apostol a fost lăsat în libertate însă, având în vedere acuzațiile aduse, și-a înaintat demisia din structurile Ministerului Administrației și Internelor.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Domnul primar sfideaza legea, contesta hotarari irevocabile date de tribunal si constata dumnealui ca in titlurile de proprietate au fost „erori”facute de Comisia abilitata privind Legea 18/1991, dumnealui face cereri, face citatii, pentru anumita persoane care nu-si pot dovedi in nici un mod legal dreptul de mostenire, dar aceste drepturi le acorda numai domnul primar.
    Oameni buni, cum mai acceptati ca in fruntea urbei sa fie un om care nu respecta legea, sfideaza si incalca principiile pe care functia i le acorda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.