După mai bine de un an, procurorii buzoieni au reuşit să rezolve cazul cazul ‎morţii a doi localnici din Năeni, judeţul Buzău. Anchetatorii bănuiau că autorul celor două crime este Eugen Galeş, un bărbat periculos, ‎care ani la rând a trăit  în pădurile din jurul localității, după ce a bătut cu bestialitate un ‎alt localnic. Pentru că după ce a fost încarcerat, Eugen Galeș a refuzat șă își recunoască faptele, abia acum, procurorii au reuşit să pună cap la cap informaţiile şi să-‎l trimită în judecată pe criminalul din Năeni.
Instrumentarea dosarului a durat mai bine de un an de zile, timp în care procurorii au așteptat finalizarea rapoartelor medico-legale în cazul celor două victime dar și a unor teste ADN care să certifice vinovăția lui Galeș. De asemenea, cel supranumit ”omul pădurilor” a fost supus unei expertize psihiatrice care a scos la iveală că deși suferă de ,, tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale”, el a a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.
În tot acest timp, Eugen Galeș a fost încarcerat, pe numele lui existând două mandate de arestare pentru infracțiuni cu violență comise în urmă cu mai mulți ani. La data de 9 martie 2011 Eugen Galeș a evadat din sediul Judecătoriei Moreni și prins din nou de polițiști după aproximativ o lună într-o pădure din localitatea dâmbovițeană Gura Ocniței.
Ieri, procurorii l-au trimis în judecată pe Eugen Galeş pentru omor calificat, omor ‎deosebit de grav şi tîlhărie, dosarul fiind înaintat Tribunalului Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.