Valerica Sercaianu Arest
Primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost transportat joi la Penitenciarul Focșani după ce miercuri polițiștii au pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele alesului local. Oamenii legii au mers la locuința lui Șercăianu, i-au pus cătușele după care l-au transportat în arestul IPJ Buzău. În aceeași manieră s-a procedat și în cazul celui de-al doilea vinovat de moartea adolescentei de 15 ani din Potoceni. Este vorba despre Claudiu Nițu, șoferul celei de-a doua mașini implicate în tragedia din mai 2013.
Joi, după o noapte petrecută în arestul Poliției Buzău, cei doi au fost transportați cu duba la Penitenciarul din Focșani. Primarul Șercăianu are de ispășit trei ani de detenție în timp ce Nițu a fost condamnat la doi ani și jumătate, în cazul ambilor magistrații dispunând și interzicerea mai multor drepturi, anularea permisului de conducere pe o perioadă de trei ani și obligativitatea de a achita victimelor daune materiale.
Valerică Șercăianu și Claudiu Nițu se fac vinovați de moartea unei fete de 15 ani și de rănirea gravă a alteia. Cele două se întorceau acasă de la școală în ziua de 21 mai 2013 când au fost lovite în plin de mașina de teren condusă de Șercăianu, care era băut. Magistrații au stabilit, de asemenea, că și Nițu, al doilea șofer implicat în tragedie, are partea lui de vină în cazul producerii nenorocirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.