deszapezire drumuri nationale
Avertizarea meteorologilor de cod galben intrată în vigoare de luni 1 decembrie nu a creat probleme pe raza județului Buzău. Deși a început să ningă din cursul serii trecute până în această dimineață nu au fost semnalate situaţii de urgenţă sau localităţi nealimentate cu energie electrică.
Drumarii au acționat încă din cursul zilei de ieri atât pe drumurile naţionale cat și pe drumurile județene și în municipiul Buzău pentru ca zăpada să nu îngreuneze circulația. Astfel, la nivelul drumurilor naţionale care străbat județul Buzău s-a acţionat cu 37 utilaje (25 ATB-uri, 6 unimoguri, 1 buldoexcavator, 5 încărcătoare) şi 218 tone material antiderapant iar societăţile care administrează drumurile judeţene au acţionat cu 39 utilaje şi au împrăștiat 370 tone material antiderapant pentru menţinerea în stare de circulaţie a părţii carosabile.
De menționat că în ultimele ore, din cauza condițiilor meteo-rutiere, pe raza județului Buzău au avut loc trei ieșiri în decor, din fericire fără a se înregistra victime.
Marți dimineață la Buzău vântul sufla cu o viteză de 5m/s din direcţia NE iar stratul de zăpadă măsura aproximativ 8 centimetri în zona Buzău și 14 centimetri la Râmnicu Sărat. De asemenea, marți dimineață se înregistrau –2,30 C la Buzău, – 4,80 C la Bisoca, – 6,50C la Siriu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.