CJ la gara

gara
Președinta instanței din Făurei, Aurica Budescu, a ajund după grtii în urma unui flagrant organizat în Gara Buzău. Magistratul a fost prins în județul nostru imediat după ce a primit mită o mie de euro, fiind reținută și apoi arestată pentru 30 de zile, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că în cauză exista date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 4 noiembrie 2014, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei, judeţul Brăila şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sancţionare contravenţională”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Pe 28 noiembrie 2014, după ce dosarul fusese între timp soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei cu sancţiunea avertismentului, judecătoarea a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant, se mai precizează în comunicat.

Practic, judecătoarea, prin puterea sa, în urma mitei primite, a schimbat amenda dată de o instituție unui patron într-un avertisment, ulterior acest patron reclamând că a dat șpagă unui magistrat și astfel a fost pus la cale flagrantul.
De menționat că judecătoarea Budescu era pe punctul de a se pensiona, la pensie aceasta urmând să încaseze venituri substanțiale, de câteva ori mai mari decât mita care a compromis-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.