Primul „inel verde” din municipiul Buzău a fost deschis oficial duminică

0
771

Primul „inel verde” din municipiul Buzău, o pistă destinată bicicliștilor care pleacă din fața Parcului Crâng pe Bulevardul Stadionului-Calea Eroilor și se încheie la poarta parcului a fost inaugurat duminică de municipalitate în ultima zi a Săptămânii Europene a Mobilității. La eveniment au participat sute de persoane de toate vârstele pe biciclete, trotinete, role sau skate-board-uri care au luat startul alături de oficialități pe traseul de 5,4 kilometri.

Tot cu această ocazie, mai multe persoane cu dizabilități locomotorii au primit din partea marilor societăți buzoiene scutere medicale electrice realizate de producătorul taiwanez la Buzău.

„Săptămâna mobilității europene este de fapt un motiv. Urmăream demult acest lucru în sensul în care să avem prima pistă de biciclete închegată, cea mai lungă din Buzău și una dintre cele mai lungi din toată România, 5,4 kilometri pentru că dorim să încurajăm mersul cu Bicicleta, mersul pe jos și cu transportul în comun. Vin după o deplasare de 10 zile în trei țări care au atins acest ideal astfel încât partea de deplasare cu autoturismul mai reprezintă doar 30-35%. Foarte mulți din acești copaci suferă din cauza acestei poluări și trebuie să luam măsuri. Pe măsură ce vom realiza proiectele mari de asfaltare avem prinse și alte piste de biciclete si vrem să facem astfel de piste pe toate străzile și bulevardele mari”, a declarat primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.