GALERIE FOTO: Pensionare la Jandarmeria Buzău

0

Inspectoratul de Jandarmi Buzău și-a mărit rândurile, luni, primind în activitate 7 noi subofițeri abia ieșiți de pe băncile școlii. Este vorba despre cinci băieți și două fete care vor activa începând de luni sub comanda șefului IJJ Buzău.
Tot luni jandarmii buzoieni și-au luat rămas bun de la un alt „coleg” ajuns la vârsta de pensionare. Este vorba despre câinele RAM care a activat în cadrul IJJ Buzău aproximativ 7 ani și care de astăzi va merge acasă la conductorul său alături de care a lucrat în perioada cât s-a aflat în activitate.
În anul 2013, RAM, câine ciobănesc german, proaspăt „absolvent” al Centrului Chinologic de la Sibiu, sosea în curtea jandarmeriei buzoiene, mișcările rapide ale cozii trădându-i emoțiile noului început!
A urmat o perioadă frumoasă, a fost lângă noi în sute de misiuni, a stat cu urechile ascuțite țintind spre cer și corpul arcuit, pregătit să intervină, dar a avut și momentele lui de bucurie, trădate tot de coada jucăușă, care aproape că se transforma într-o elice când era înconjurat de copii, pe timpul activităților demonstrative sau când era în patrulă prin parcuri.
Astăzi nu a fost la fel de țantoș ca de obicei! Urechile pleoștite, privirea tristă, coada nu mai are chef de joaca! „Parcă înțelege ce se întâmplă!” spune un coleg. A îmbrăcat pentru ultima dată uniforma sa, hamul inscripționat, și a venit alături de colegii lui, jandarmii buzoieni, nu pentru a pleca într-o nouă misiune, ci pentru o ultimă defilare! De astăzi se retrage din activitate, iar Florin, partenerul său, îi va purta aceeași grijă in, preluându-l acasă la el. De astăzi, în aplauzele întregii unități, RAM devine veteran jandarm!
La final RAM a primit din partea comandantului IJJ Buzău un medallion care îi atestă calitatea de veteran jandarm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.