Buzoienii, cu mic cu mare sunt așteptați, sâmbătă, la procesiunea organizată de Bobotează pe malul râului Buzău. Astfel, după oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie, la Biserica „Sfântul Sava” se va organiza o procesiune către apa Buzăului, plecarea din faţa bisericii fiind stabilită pentru ora 11,45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului sunt aşteptaţi la ora 12,30, pentru a participa la ceremonialul religios de sfinţire a apei.
Pentru noi, buzoienii, procesiunea şi sfinţirea apei este legătura de suflet cu Sfântul Sava, întrucât el s-a născut, în anul 334, pe meleagurile Buzăului, şi a fost martirizat în apele râului Buzău. Prin naştere şi martirizare, aici, pe meleagurile Buzăului, a devenit deal nostru, şi, acolo, în ceruri, unde se află acum cu sufletul, ne reprezintă pe noi, buzoienii”, se arată într-un comunicat al preotului Mihail Milea

La procesiune de Bobotează și-au anunțat prezența autorități locale și județene iar ordinea la procesiune va fi asigurată și în acest an de jandarmi,

„30 de jandarmi se vor alătura credincioşilor care vor merge în procesiune, sâmbătă, la apa Buzăului“. De altfel, ca în fiecare an, Jandarmeria va asigura liniştea şi ordinea în preajma lăcaşelor de cult la această mare sărbătoare religioasă creştin-ortodoxă, „circa 70 de jandarmi urmând a se afla în misiune în preajma bisericilor“, pe toată raza judeţului de Bobotează, transmite Biroul de Presă al IJJ Buzău.

Nici pompierii nu vor lipsi de la procesiunea de Bobotează și vor acționa cu o ambulanță SMURD și cu o barcă pneumatică pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie tinerilor care se vor încumeta să intre în apa rece pentru a recupera crucea aruncată de preoți.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.