Procesiune de Florii cu componentă electorală pe străzile Buzăului

0

Aproximativ 2000 de persoane au participat, sâmbătă la o procesiune organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei cu ocazia Floriilor. Credincioșii, majoritatea vârstnici în frunte cu peste 100 de preoți din municipiul Buzău dar și din județ au pornit la ora 17.00 într-un marș din Parcul Crâng pe Bulevardul Nicolae Bălcescu-Bd Unirii-str. Obor-Catedrala Arhiepiscopală cu oprire la bisericile întâlnite pe traseu.

Acestora li s-a alăturat și candidatul independent la alegerile europarlamentare, vrânceanul George Simion alături de o parte din echipa sa de susținători profitând de ocazie pentru a se face cunoscut în rândul celor prezenți. Alături de Simion la procesiunea religioasă a participat și un taraf din  Basarabia dar și un grup de copii din comuna Cernătești îmbrăcați în costume populare.

Ajunși în curtea Catedralei Arhiepiscopale credincioșii au asistat la slujba de sfințire a icoanei oficiată de un sobor de preoți iar la final au put trece prin aghiazmatar unde s-au închinat la icoana praznicului, la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.