Intronizare Ciprian-31an, buzau, vrancea, enoriasi, excomunicat
Dosarul în care enoriașii de la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Focșani au cerut anularea actului administrativ prin care Permanența Consiliului Eparhial de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancea a dispus măsuri de excomunicare și caterisire, a rămas în pronunțare pe excepții. La termenul de joi, potrivit Monitorului de Vrancea, magistrații Tribunalului Vrancea au amânat pronunțarea pentru 22 octombrie. Excepțiile au fost invocate de reprezentantul Arhiepiscopiei.
„Dosarul a rămas în pronunțare pe excepții, iar pe data de 22 octombrie vom afla dacă începe judecata pe fond. Excepții au fost invocate de reprezentantul Arhiepiscopiei, care a invocat că soluționarea nu este de competența instanței de judecată, ci de competența Tribunalului Bisericesc, unde noi am fi fost judecați, dar nu avem habar de așa ceva. În acest sens s-au cerut și dovezile prin care noi am fost judecați” a spus Nela Panaite, pentru Monitorul de Vrancea.

În acest dosar au calitate de reclamanți Nela Panaite, Costică Panaite, Romică Gavrilă, Toader Negoiță, Vasile Vintilă, Lucica Vintilă, Moise Bâra, Oancea Emilia și Gheorghe Vasii. Dosarele se află pe rolul Tribunalului Vrancea, la Secția a II-a Civilă și de Contencios Administrativ Fiscal. Pârâtă în dosar este Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei – Permanența Consiliului Eparhial.
În luna mai, după o perioadă îndelungată de nemulțumiri legate de trimiterea preotului Giorgică Vatră la mănăstire pentru o perioadă de 30 de zile, reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au luat măsuri drastice în cazul mai multor credincioși, care ar fi avut un „comportament sectar”.
În cazul a trei dintre ei s-a dispus excluderea din Biserica Ortodoxă, reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei considerând că cei trei sunt „o reală amenințare pentru unitatea Bisericii”. Ulterior, o persoană dintre cele trei excomunicate a fost iertată. Măsuri au mai fost luate impotriva a opt persoane care au fost oprite de la Sfânta Împărtășanie până când vor face pocăință în fața comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.