Leon RUSU judecata

UPDATE:
O nouă amânare a fost dictată în cazul procesului în care profesorul de muzică Leon Rusu este acuzat de corupție sexuală. Magistrații au stabilit un nou termen în dosar pe data de 10 octombrie, dat fiind că la termenul de joi nu au fost prezente decât 3 din cele 7 părți vătămate. La ieșirea din sala de judecată, dascălul Leon Rusu a declarat că se consideră nevinovat și că nu regretă nimic din cele făcute pentru că nu ar avea ce regreta.
„Nu mă consider vinovat și nu am de ce să regret cele făcute, pentru că ceea ce am făcut eu a fost doar o repetiție pentru serbare, gesturile mele nu au fost obscene și sper că Dumnezeu va scoate totul la lumină. Cred că acești copii au fost manipulați de persoane adulte cu scopul de a mă discredita”, a declarat profesorul de muzică Leon Rusu.

Profesorul de muzică Leon Rusu este acuzat de corupție sexuală, după ce ar fi mers băut la ore, la Școala generală numărul 1, și ar fi sărutat pe buze ori ar fi pipăit în zonele intime mai multe eleve de gimnaziu. Totul s-ar fi desfășurat sub privirile consternate ale celorlalți colegi ai fetelor.
Iar după ce acest caz a ieșit la iveală, colegele de cancelarie ale profesorului Rusu, cunoscut de altfel ca un bun creștin și un dascăl dedicat, au dezvăluit că și ele ar fi fost ținta unor avansuri venite din partea cadrului didactic, care este căsătorit. Anchetele jurnalistice efectuate ulterior au scos la iveală și o altă situație care dă de bănuit în ceea ce privește comportamentul profesorului de muzică.
În anul școlar 2011-2012, o elevă de clasa a opta s-a plâns că dascălul ar fi avut o atitudine dubioasă, indecentă, față de ea, pe când se afla la orele de meditație. Pentru că în acest caz a fost vorba despre cuvântul elevei împotriva cuvântului profesorului, fără a exista martori ori indicii clare privind acuzația cu tentă sexuală, cazul a fost închis, fără a fi dictată vreo măsură împotriva profesorului Leon Rusu.
Acum, judecat pentru corupție sexuală, cadrul didactic, care o vreme a stat după gratii urmare a acestor acuzații, are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi de a intra în contact cu cei care îl acuză de fapte ilegale îndreptate împotriva unor minore. De asemenea, Leon Rusu, care era profesor atât la Școala generală nr 1 cât și la Școala generală numărul 15, nu va putea preda din 16 septembrie. Dascălul va trebui să stea departe de catedră iar o reîntoarcere a sa în sala de clasă va fi posibilă doar în cazul unei hotărâri definitive a instanței care să-l scoată de sub acuzația rușinoasă de corupție sexuală.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.