Procurorul Dorina Danielescu, consilier al ministrului Apărării, care a fost avansată în grad militar, cere Consiliului Superior al Magistraturii transferul la Secţia Parchetelor Militare, implicit detaşarea la Ministerul Apărării Naţionale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Deşi nu a făcut stagiul militar, procuroarea Danilescu a fost avansată în grad de colonel, ofiţer activ, au precizat sursele citate.
La sfârşitul lunii mai, Dorina Danielescu a fost retrasă de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prin decizie a premierului Victor Ponta.
Danielescu ocupa această funcţie din octombrie 2011, fiind numită atunci de premierul Emil Boc
În 5 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) stabilise încetarea detaşării procuroarei Dorina Danielescu Gheorghe la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), din cadrul Ministerului Finanţelor.
După decizia din 5 iunie, Danielescu ar fi trebuit să-şi reia activitatea la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însă în 7 iunie, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, procurorarea a fost detaşată, pentru trei ani, de către Consiliul Superior al Magistraturii ca şef birou în MApN.
Din 8 iunie, procuroarea Danilescu ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu.
Recent, procuroarea Dorina Danilescu a devenit ofiţer activ, având grad de colonel, deşi nu a făcut stagiu militar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Astfel, în data de 13 iulie, MApN a solicitat CSM încetarea detaşării de la Ministerul Apărării a procuroarei Dorina Danielescu pentru a fi transferată în cadrul structurilor militare ale Ministerului Public, iar apoi detaşată tot la Apărare.
Sursele citate susţin că urmează numirea procuroarei Danielescu într-o funcţie de şef serviciu în MApN.
Consiliul Superior al Magistraturii urmează să analizeze solicitarea de transfer a procuroarei Danielescu.
Până la transmiterea acestei ştiri, Biroul de presă al MApN nu a comunicat încă vreun răspuns referitor la împrejurările în care procuroarea Dorina Danielescu a primit grad de armată.
Ministrul Apărării declara recent că mai mulţi magistraţi, printre care şi procurorul general al României, Codruţa Kovesi, au primit grade militare.
„Au ieşit la iveală nume notabile şi din zona Justiţiei, de pildă, puteţi s-o salutaţi şi pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost făcută în 2010, ce contează că doamna Kovesi n-a făcut armata. Mai sunt şi alţii din această zonă, dar nu vă dau alte nume, că nu le-am reţinut. Mi-a sărit în ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindcă este cine este, celelalte nume o să le găsiţi pe site-ul ministerului în cel mai scurt timp, pe care cred că merită să-l monitorizaţi”, a declarat ministrul Dobriţoiu, în 17 iulie – cu o zi înainte de publicarea raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).
Kovesi i-a cerut oficial ministrului Dobriţoiu să-i spună în ce condiţii a primit respectivul grad, mai ales că nu a făcut vreo solicitare în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.