Buzăul va avea, în curând, un parc industrial cu ajutorul căruia vor putea fi atrași în zonă investitori iar buzoienii, in special cei din municipiul reședință de județ, își vor putea găsi mai ușor o slujbă. Aceasta este dorința președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, care caută să identifice un teren propice pentru realizarea acestui proiect.
„ Încercăm să identificăm un teren pentru a porni acest parc industrial ce va duce la crearea de locuri de muncă în special în municipiul Buzău. Avem 3-4 locații în vedere dar pe lângă teren trebuie să avem și utilități, apă, canalizare, electricitate, gaze, acces la calea ferată și, de ce nu, după ce toate acestea sunt realizate să începem să căutăm investitori”, a declarat azi președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Acest parc ar putea lua ființă la Buzău în aproximativ un an pentru că, odată identificat terenul, administrația județeană și-a propus ca toate utilitățile să fie asigurate din fonduri europene. După ce toate acestea vor fi realizate abia atunci pot fi căutați investitorii care ar fi putea din Buzău ori din afara județului.
„ Dorim să atragem și investitori noi dar urmărim și stimularea investitorilor locali. Am discutat cu domnul ministru al Economiei, Daniel Chițoiu, și din partea dumnealui avem toată participare, însă pentru a discuta concret trebuie sa avem organizat acel parc industrial și putem face o oferta concretă. Avem și un oarecare avantaj pentru că, în general, investitorii vin spre București iar Buzăul este destul de aproape de Capitală astfel că legătura dintre cele două orașe este destul de bună și distanța destul de mică. Ceea ce depinde de noi este să deschidem porțile județului”,a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Deschiderea parcului industrial este o prioritate pentru Consiliul Județean, mai ales că buzoienii au nevoie, ca de aer, de locuri de muncă. „Nu mi-am propus o anume dată de realizare pentru acest proiect, dar în nici un caz nu îmi pot face planuri pentru mandatul următor. Dacă va fi să mai candidez o voi hotărî atunci iar dacă voi fi un președinte bun probabil voi fi ales. Nu pot însă să mă gândesc la așa ceva, acum pentru că nu scaunul este important ”, a încheiat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.