VAlerica Sercaianu retinut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat, joi, instanței arestarea primarului comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, pentru uciderea unei adolescente în urma accidentului în care a fost implicat în localitatea Potoceni. Procurorii au solicitat, în urmă cu două săptămâni, suplimentarea probatoriului cerând o expertiză pentru a stabili gradul de vinovăție al primarului din Cernătești, precum și calculul unei alcoolemii retro la momentul producerii accidentului.
Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Șercăianu circula la momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră, ceea ce în opinia procurorilor îl face vinovat de producerea accidentului în urma căruia o adolescentă a decedat. De asemenea, faptul că după testarea cu aparatul Drager alcoolemia lui Valerică Șercăianu era de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat i-a determinat pe procurori să ceară, joi, arestarea preventivă a lui Valerică Șercăianu. La baza cererii procurorilor a stat și trecutul tumultuos la volan al primarului din Cernătești. Acesta are la activ nu mai putin de trei sancțiuni pentru conducere sub influenta alcoolului, trei evenimente rutiere soldate cu pagube materiale și numeroase încălcări ale regimului de viteză.
Cu toate acestea, judecătorii au respins propunerea procurorilor și au hotărât ca primarul din Cernătești să fie lăsat în libertate. Alesul are însă interdicția de a părăsi țara până la lămurirea lucrurilor. Procurorii au făcut deja recurs la această măsură, recurs care se va judeca săptămâna viitoare la Tribunalul Buzău.
Primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a provocat în ziua 21 mai un accident de circulație soldat cu decesul unei adolescente și rănirea gravă a alteia. În urma testării cu aparatul Drager, polițiștii au stabilit că primarul din Cernătești consumase alcool, testele indicând în cazul său o alcoolemie de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat. Ajuns la Serviciul de Medicină Legală, analizele de sânge au scos la iveală alcoolemii de 0,8 și 0,65 g alcool pur în sânge la diferență de o oră și 25 de minute. Șercăianu a fost reținut pentru 24 de ore după care a fost eliberat, procurorii solicitând în cazul său suplimentarea probatoriului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.