Gheorghe URSARU

Gheorghe Ursaru, liderul romilor din localitatea buzoiană Calvini l-a dat în judecată pe fostul procuror DIICOT George Mărgărit pentru a-şi recupera bijuteriile pierdute de magistrat la jocurile de noroc. Gheorghe Vincent Ursaru, lider al romilor și fost consilier local din partea Partidei Romilor până mai ieri când Consiliul Local din Calvini a fost dizolvat de instanță s-a înscris ca parte civilă în procesul penal în care George Mărgărit este judecat inclusiv pentru delapidarea fondului de flagrant folosit într-o operaţiune antidrog după cum precizează sursazilei.ro.
Ursaru, cercetat pentru evaziune şi spălare de bani şi percheziţionat în urmă cu un an de DIICOT Buzău, revendică bijuteriile sustrase de magistrat din camera de probe sau contravaloare acestora evaluată la 40.000 de euro.
Practic, în urma perchezițiilor Ursaru ar fi rămas fără:
-o brăţară tip cătuşă
– un lănţişor format din zale duble împletite
– un pandant crucifix, ce îl re¬pre¬zintă pe Iisus Hristos în relief
– un lănţişor din zale elipso¬i¬dale, cu pandant circular, re¬prezentându-l pe Sfântul Gheorghe omorând balaurul
– un inel cu 15 pietricele transparente
Următorul termen în proces va avea loc pe 4 aprilie iar George Mărgărit este reprezentat de un avocat din oficiu. Pe lângă Gheorghe Ursaru, la masa păgubiților de procurorul „păcănele” au mai luat loc Liliana Coman, Costache Stoica, Florian Dinu, Adrian Dumitru, Gheorghe Gari, Catalin Ionuţ Gheorghe, Marin Guţă, Mihai Puia, Ştefan Moise, Ioan Silviu Nicolae, Cornel Oiţă, Andras Robert Sallai, Florin Teşculă, Ionuţ Răzvan.
Fostul procuror George Mărgărit a fost suspendat din funcție iar magistrații au cerut arestarea sa. Cu toate acestea, Mărgărit i-a convins pe judecători că problema lui cu jocurile de noroc este patologică și este cercetat în stare de libertate, aflându-se sub control judiciar. Victimele sale însă, alminteri infractori, nu-l iartă pe magistrat şi-şi revendică banii chiar dacă erau sechestraţi în propriile dosare penale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.