[section_title title=pagina 1]

Danielescu Dorina

Procuroarea Dorina Danielescu – fost şef al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, demis de premierul Victor Ponta – a fost găsită incompatibilă de ANI, întrucât e şi magistrat civil, detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, dar şi colonel activ, ordinul militar nefiind revocat.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Dorina Danielescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, detaşată la Ministerul Apărării Naţionale.

ANI a dispus sesizarea Ministerului Apărării Naţinale, dar şi a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, Dorina Danielescu fiind informată, în 30 iulie 2012, 17 ianuarie 2013 şi 1 februarie 2013, despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În urma evaluărilor efectuate începând cu data de 30 iulie 2012 s-a constatat faptul că Dorina Danielescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 septembrie 2012 (dată la care Secţia pentru procurori din cadrul CSM a hotărât respingerea cererii de transfer la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel), întrucât exercită atât funcţia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, detaşată la Ministerul Apărării Naţionale, cât şi calitatea de cadru militar în activitate, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi ale art. 101, alin. (1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu anul 2004, Dorina Danielescu ocupă funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La data de 16 iulie 2012, prin Ordin al ministrului Apărării Naţionale, Dorina Danielescu a fost chemată în activitate, cu gradul de colonel, confirmată în serviciul justiţie militară, specialitatea militară nr. 116 – magistratură militară şi pusă la dispoziţia Secţiei Parchetelor Militare, în vederea încadrării. Până la data constatării stării de incompatibilitate, ordinul prin care i-a fost acordat gradul de colonel nu a fost revocat, contrar prevederilor legale în materie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.