Vulcanii Noroiosi

Organizația Internațională a Francofoniei, Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrala si Orientală și Centrul Cultural Francofon Buzău organizează, la Buzău, în perioada 13 -18 mai 2013, stagiul internațional de formare pentru profesori de limba franceză din 5 țări europene.
Tema stagiului de formare Metodologia limbii franceze cu obiective specifice reprezintă o noutate și răspunde realităților economice și profesionale contemporane deoarece presupune învățarea limbii franceze ca un instrument pentru realizarea profesionala în diverse domenii de activitate : afaceri, turism, comerț, industrie, medicină, armata etc. Obiectivul principal al acestei metodologii nu este formarea lingvistica în sine, ci accesul, prin limba franceza, la dobândirea unor competențe profesionale. Acest domeniu se bazează pe analiza nevoilor publicului, pe definirea unor obiective specifice în funcție de cerințele stabilite și pe conceperea și dezvoltarea unor cursuri de limba franceză pentru sectoarele de activitate identificate. Formatoarea acestui stagiu, Caroline Mraz din Elveția, are o experiență deosebit de bogată în acest domeniu, fiind autoarea unei carți de limba franceză pentru militari.
La acest stagiu de formare participă 16 profesori din 5 tari din Europa Centrala și Orientală : Albania, Armenia, Bulgaria, Republica Moldova și România. Profesori de liceu sau din învățământul superior, participanții au fost selectați în urma unui apel lansat la nivel național, în fiecare țara. În cele 5 zile de formare, se va lucra pe grupe în funcție de domeniile stabilite : afaceri, turism, sănătate și armată cu scopul conceperii unor programe de limba franceză și a unor materiale pedagogice care vor fi utilizate ulterior de participanți și vor fi puse la dispoziția și altor profesori din cele 5 țări reprezentate.
Deschiderea oficială a acestor cursuri va avea loc luni, 13 mai, la Sala Dumitru Filipescu a Consiliului Județean Buzău cu participarea dnei Renni Yotova, directoarea CREFECO, dnei Manuela- Delia Anghel, inspector de limbi romanice în MEN din Romania, dlui Dumitru Ene, inspector școlar general al ISJ Buzău, dlui Laurențiu Gavrilă, secretar al Consiliului Județean Buzău. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai Centrului Cultural Francofon Buzău, directori și profesori de limba franceza de la liceele tehnologice din orașul Buzău.
Dimensiunea culturală a stagiului de formare va avea ca scop promovarea patrimoniului cultural și natural al județului Buzău, în urma protocolului de colaborare încheiat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Profesorii participanți vor avea ocazia de a vizita, miercuri, 15 mai 2013, obiective turistice din județul Buzău ( Vulcanii Noroioși, Mănăstirea Ciolanu, Tabara de sculptură de la Măgura) cât și obiective economice : Domeniile Viticole Franco- Române de la Săhăteni.
Organizarea în România, la Buzău, a acestui stagiu de formare corespunde pe deplin obiectivelor Centrului Cultural Francofon Buzău și ale Consiliului Județean Buzău de promovare a regiunii noastre în context european și de implementare a unor proiecte de dezvoltare profesională și economica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.