Posturi să fie, că note de titularizare au luat...

Note mici dar şi un procent mare de profesori cu note peste 7 la Titularizarea buzoiană. Nu s-a luat nici un 10, însă 10 candidaţi au obţinut note între 9 şi 9.99, alţi 41 luând note între 8 şi 8.99, iar 75 candidaţi s-au bucurat de note între 7 şi 7.99, urcând la 30,82 la sută procentul celor care îndeplinesc condiţia notei minime 7 pentru titularizarea pe post. La concursul susţinut pe 13 iulie, un singur candidat a luat nota 1.00, probabil omiţând să folosească opţiunea de a se cere justificat afară din concurs.

 

În alte cifre, note între 1.01 şi 4.99 au luat 122 candidaţi, procentual aceştia reprezentând 29,68% din totalul celor care au susţinut probele de concurs. Vor putea suplini încă 85 profesori care au obţinut note între 5 şi 5.99 şi alţi 77 candidaţi ale căror lucrări au obţinut note între 6 şi 6.99. Maria Davidescu, inspector şcolar general adjunct, ne-a declarat: „Aş vrea să fiu obiectivă şi empatică, pentru că vorbim despre un concurs care este destul de dur, cu miză mare, cu standard ridicat. Ca urmare, pentru toţi colegii care se situează măcar spre vârful rezultatelor foarte bune, am toată aprecierea pentru efortul şi pentru seriozitatea pregătirii dovedite în examen. Pentru ceilalţi, vreau să le spun decât că nu s-au pregătit suficient.”

 

Raportată la situaţia pe ţară, Titularizarea buzoiană arată astfel: candidaţi cu note sub 5: 29,61%, mai puţini decât media pe ţară care e 32%; candidaţi cu note între 5 şi 7: 39,34%, mai mulţi decât pe ţară, de 38%; candidaţi cu note între 7şi 10.00: 30,82%, mai mulţi decât media pe ţară, de 30%.

 

S.D.

4 COMENTARII

 1. Titularizarea la nivel Naţional a fost întotdeauna şi este şi acum un concurs foarte corect. Concursurile la nivel local au fost întotdeauna puse sub semnul întrebării căci de fiecare dată – când au fost organizate local – au ieşit discuţii, şi pe bună dreptate, deoarece rezultatele obţinute de anumiţi candidaţi te sfidau ostentativ, posturile scoase fiind cu dedicaţie!!!
  Aceasta explică faptul că (datorită sesizărilor şi numărului mare de contestaţii la minister venite din teritoriu) de fiecare dată după un an în care s-a organizat acest concurs la nivel local ( 2000, 2010) în anul următor concursul s-a organizat la nivel naţional.
  Dar, din păcate, se pare că de la anul, acest gen de concursuri se vor organiza de către fiecare şcoală care are personalitate juridică, sau de către comisii formate de unii care au organizat fraudulos şi şmechereşte examenele Naţionale (ex.bacalaureatul corupt şi mincinos: 1990-2010 = 20 de ani ; etc. ) timp de 20 de ani, şi care se cred pe viaţă aleşi să ne fie şefi…
  De aceia poate că ar fi bine ca orice funcţie de conducere să nu poată fi ocupată mai mult de maxim 2 mandate (8 ani).

 2. Examenul de titularizare din anul 2010 a fost organizat la fel ca cel din acest an.
  D-le Stanciu, în anul 2009 a fost otganizat la nivel local.
  Obiectivitatea examenului din acest an, la fel ca şi anul trecut este de necontestat.
  Mă bucur că toţi candidaţii au avut şanse egale, primând cei mai buni în ocuparea posturilor vacante.

 3. Da Stela – in 2009 a fost organizat local si si-au aranjat examenul multi din cei care au dat mai multi ani la rand Titularizarea Nationala si au luat not sub 7 iar la Titularizarea Locala au luat peste 7 , si asa au venit ei de la rural la urban (la trebuia peste 7).

 4. Suntem în urmă cu cincizeci de ani în ceea ce priveşte învăţarea!!!
  Toate concursurile încep de la o ideea bună dar se termină prost când se pun în practică.
  Orice angajator, când îşi recrutează oameni stabileşte anumite criterii şi baremuri pentru a determina competnţele celor care se prezintă.
  În „concursurile” de titularizare, nota la o teză determină angajarea.
  Ce copii sunteţi dacă vă închipuiţi că s-a titularizat fără corupţie. La nivel înalt şi de la 1500 euro în sus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.