Vigilenţă la supravegherea Bacalaureatului
Vigilenţă la supravegherea Bacalaureatului

Bacalaureat cu emoții pentru elevi și părinți dar și pentru oficialii din Inspectoratul Școlar care trebuie să pună la punct detaliile pentru ca testarea națională să poată decurge în condiții normale iar copiii să nu aibă de suferit.
În această perioadă, școlile trebuie să trimită la IȘJ adrese cu propuneri de membrii, supraveghetori, vicepreședinți și evaluatori în comisiile de examinare, și respectiv evaluare, la bacalaureat. Potrivit inspectorului școlar general adjunct, Geta Burducea, unele probleme se întrevăd la capitolul supraveghetori, acolo unde numărul doritorilor este foarte mic. Profesorii au ajuns să se teamă să se mai implice în examenul național după ce anii trecuți în jurul bacalaureatului s-au iscat scandaluri-monstru cu suspiciuni de fraudă ori mită.
”Am cerut până pe 10 iunie adrese din partea școlilor cu propuneri pentru comisiile de examen, adică propuneri pentru membri, vicepreședinți, evaluatori, supraveghetori. Au început deja să vină adrese de la școli, cred că o să acoperim necesarul. E adevărat că nu avem prea multe solicitări pentru supraveghetori având în vedere sumele mici și responsabilitatea care le revine și care este foarte mare. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă, suspiciunile care planează asupra acestui examen și asupra supraveghetorilor, îi determină pe oameni să nu mai fie interesați. Să te trezești cu poliția la ușă, să fii amenințat cu DNA-ul pentru 15 lei, oamenii spun că mai bine stau acasă. Am avut situații în care să nu acoperim necesarul de supraveghetori, dar am apelat la bunăvoința directorilor, am mai apelat la educatoare, s-au mobilizat și au înțeles că trebuie să finalizăm examenul. Copiii nu au nici o vină iar o astfel de situație s-ar răsfrânge asupra lor iar colegii mei au înțeles și s-au mobilizat, sper să reușim și anul acesta”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea.
Un număr de 3579 de absolvenți de liceu din județul Buzău s-au înscris la sesiunea din vară a bacalaureatului, dintre aceștia 331 plătind pentru a susține examenul întrucât au dat testarea de cel puțin trei ori până acum și nu au reușit să ia bacalaureatul.
Vor exista 12 centre de examen și 3 de evaluare. Astfel, un centru de examen va fi la Pătârlagele, 2 la Râmnicu Sărat iar 9 în municipiul Buzău în timp ce toate cele trei centre de evaluare vor funcționa în municipiul reședință de județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.