spital nehoiu
Președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru îl acuză într-un comunicat de preșă pe președintele CJAS Buzău Corneliu Vasilescu și pe social-democratii buzoieni că nu se implică pentru menținerea numărului de paturi subvenționate de la bugetul de stat în spitalele buzoienie. Deputatul liberal, care în trecut a făcut loby pentru mărirea numărului de paturi la Spitalul din Nehoiu astfel încât acesta să nu pună lacătul pe uși a remis redacției Observatorul Buzoian un comunicat de presă pe care îl redăm integral.

PSD vrea să închidă Spitalul din Nehoiu

În aceste zile Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău, pregătește reducerea numărului de paturi finanțate de la bugetul de stat, alocate fiecărui spital din județul Buzău.
Datele urmează să fie înaintate săptămâna viitoare Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În baza acestora, urmând să fie finanțate spitalele.
PSD își bate joc de nehoieni și de locuitorii de pe Valea Buzăului și ia o măsură prin care va închide spitalul public în acest an.
Conform primei negocieri impuse de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul din Nehoiu va pierde 9 paturi finanțate de la bugetul de stat, astfel că în anul 2014, în viziunea PSD, Spitalul din Nehoiu va avea doar 110 paturi în loc de 119 câte are în prezent.
În calitate de deputat liberal, ales de către oamenii de pe Valea Buzăului, m-am luptat și în timpul Guvernării Boc și atunci când PNL a deținut Ministerul Sănătății , în 2013, și am reușit să salvez Spitalul din Nehoiu. Astfel am reusit să conving cu argumente credibile autoritățile competente să suplimenteze numărul de paturi finanțate, alocate județului Buzău și Spitalului din Nehoiu.
Alături de colegii mei liberali, Cristi Bîgiu – președintele Consiliului Județean, și Doina Tudor, senator PNL ales în Colegiul de pe Valea Buzăului, am dus această luptă pentru a asigura oamenilor din zonă accesul la o instituție de sănătate publica.
Astăzi însă, PSD și incompetentul său reprezentant aflat în fruntea CJAS Buzău , Cornel Vasilescu, își bat joc de zecile de mii de oameni de pe Valea Buzăului, care au unica speranță în Spitalul din Nehoiu.
Demolatorul spitalelor buzoiene, Cornel Vasilescu, nu vrea să pună pe butuci doar Spitalul din Nehoiu, ci taie 26 de paturi finanțate de la bugetul de stat și de la Spitalul Județean, precum și 6 paturi de la Spitalul din Rm. Sărat.
Îi solicit public lui Cornel Vasilescu, să nu trimită o asemenea alocare de paturi către Ministerul Sănătății, care ar pune în pericol existența Spitalului din Nehoiu și buna funcționare a spitalelor din Buzău și Rm.Sărat. Fac un apel la primarul orașului Nehoiu, Florin Lungu, membru al PSD, să facă demersurile necesare pentru a opri aberanta propunere pe care colegul său de partid dorește să o facă Ministerului Sănătății.

Revenim în curând cupunctul de vedere al președintelui CJAS Buzău, Corneliu Vasilescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.