Corneliu VASILESCU

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Buzău consideră că acuzațiile aduse de deputatul buzoian George Scutaru sunt nefondate în situația în care politica sanitară națională are alte priorități iar alocare numărului de paturi pentru fiecare spital din județ este făcută de o comisie paritară formată din reprezentanți ai CJAS si DSP.
Redăm mai jos informarea Casei Județene de Asigurări de Sănătate vizavi de comunicatul deputatului liberal, George Scutaru

Pentru corecta informare a populatiei judetului Buzau, va prezint urmatoarea informare: Prin solicitarea nr. 901/07.12.2012 inregistrata la Cabinetul Ministrului Sanatatii, Casa de Asigurari de Sanatate Buzau, alaturi de Institutia Prefectului Judetul Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Primaria Municipiului Buzau si Directia de Sanatate Buzau solicita suplimentarea numarului de paturi finantate la nivelul judetului Buzau, pentru buna desfasurare a activitatii a tuturor spitalelor din judetul Buzau. Demersul a fost motivat de taierea de la finantare drastica a judetului Buzau precum si inchiderea a trei spitale din judet, in 2011.
Aceleasi demersuri le-au efectuat si domnul Presedinte al Consiliului Judetean Buzau, precum si domnul deputat George Scutaru si s-au soldat cu Ordinul 1268/2012 al ministrului Sanatatii, prin care in Anexa 1, pozitia 10, judetul Buzau primeste in plus 50 de paturi, deci un total de 2.034 paturi finantate pe judet, dar cu destinatie catre Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Sapoca.
In data de 18.12.2012, prin adresa inregistrata la Cabinetul Ministrului Sanatatii cu nr. 1258, Casa de Asigurari de Sanatate Buzau, inclusiv semnatarii sus citati, revine in vederea suplimentarii numarului de paturi in finantare pentru toate spitalele din judet.
Casa de Asigurari de Sanatate Buzau revine in sustinerea demersului initial, prin note de fundamentare inregistrate la Cabinetul Ministrului Sanatatii precum si audiente la ministru, rezultatul materializandu-se prin Ordinul nr. 564/23.03.2013 prin care judetului Buzau i-au fost suplimentate spre finantare 178 de paturi, preluand si Sectia exterioara a Spitalului CF Galati. Totalul de paturi finantate si contractate in anul 2013 a fost de 2.162 paturi.
Prin Ordinul ministrului Sanatatii nr. 618/30.05.2014, judetului Buzau i s-a alocat pentru finantare un numar de 1.729 de paturi, fiind scoase de la finantare 305 paturi aferente Codului penal, aflate in gestiunea Spitalului de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Sapoca, dar in acelasi timp judetul Buzau a mai fost vitregit de 128 de paturi de la finantare.
Prin adresa nr. 3725/03.06.2014 inregistrata la Cabinetului Ministrului Sanatatii, Casa de Asigurari de Sanatate Buzau solicita repararea acestei erori materiale, materializata prin rectificarea la Ordinul nr. 618/2014, publicata in Monitorul Oficial din 03.06.2014, prin care judetului Buzau i s-a realocat un numar de 128 de paturi.
În conformitate cu prevederile legale in materie, alocarea numarului de paturi este efectuata de catre o comisie paritara cu reprezentanti de la Directia de Sanatate Publica Buzau (ca institutie publica ce aplica politicile sanitare la nivelul judetului Buzau) si Casa de Asigurari de Sanatate Buzau (ca institutie care este abilitata a incheia contracte de furnizare de servicii medicale).
De comun acord, membrii comisiei au aplicat principiul proportionalitatii, ca principiu unitar, nesubiectiv, impartial si legal.
Mentionez faptul ca, aceasta repartizare a numarului de paturi, pentru fiecare spital din judetul Buzau, este o repartizare primara, aceasta urmand a primi aprobarea finala de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii.
In final, consider comunicatul de presa al domnului deputat George Scutaru ca fiind nesustinut din punct de vedere deotologic si al prevederilor legale in materie, avand mai mult o tenta politica decat legala.

Cu deosebita consideratie, Vasilescu Corneliu Georgian
Presedinte Director general al Casei de Asigurari de Sanatate Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.