Veronica Vorniciţa şi Cristache Bratu, jurista şi viceliderul SÎP, în conferinţa PNL de ieri

Participarea liderilor de sindicat în consiliile de administraţie şcolare, aşa cum prevede Legea 62 privind dialogul social, este restricţionată de noua Lege a Educaţiei. Faptul că, în aceste consilii, participă elevii sau reprezentanţii consiliului local, dar în nici un caz liderii de sindicat, a dus la iniţierea unei modificări legislative, acţiune cerută de sindicaliştii din învăţământ şi promovată în Parlamentul României de liberali buzoieni precum George Scutaru, Titi Holban sau Cristi Bîgiu.

 

„Noi şi alţi colegi liberali parlamentari cerem modificarea articolului 96, la aliniatul 3, care să includă şi participarea liderilor de sindicat în consiliile de administraţie, nu cu drept de vot, dar mi se pare normal să participe şi să-şi susţină punctul de vedere”, a declarat, ieri, în conferinţa de presă a PNL Buzău, vicepreşedintele partidului, senatorul Cristi Bîgiu.

 

Invitat în conferinţă, Cristache Bratu, viceliderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, a explicat situaţia: „Ne-am trezit că liderul de sindicat, care apărpă interesele economice, sociale şi profesionale ale angajaţilor, nu mai are nici statut de observator. Ne-am gândit că există o posibilitate de modificare a prevederii printr-o iniţiativă legislativă. Am apelat la parlamentarii opoziţiei şi nu la cei ai puterii deoarece cei de la putere şi-au asumat răspunderea pe această lege. Era clar că ei au făcut-o, ei au aprobat-o şi n-ar avea de gând să o modifice. Din partea filialei PNL Buzău am avut tot sprijinul. Din partea PSD Buzău, cu regret spun că, deşi am depus la toate birourile parlamentare, nu am primit nici măcar un telefon de răspuns.”

 

Prin vocea viceliderului lor, sindicaliştii din învăţământ mulţumesc parlamentarilor liberali şi speră în reuşita iniţiativei lor: „Nimeni nu cere să ai drept de vot, dar se vede foarte clar că acest articol a fost făcut împotriva mişcării sindicale din învăţământ”, a mai spus Cristache Bratu.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.