Leon RUSUf

Decizie surprinzătoare! Profesorul de muzică Leon Rusu, acuzat de corupție sexuală de către mai multe eleve de la Școala generală numărul 15, a fost achitat de magistrații de la Judecătoria Buzău, acolo unde a fost judecat dosarul deschis pe numele renumitului dascăl. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în decurs de 10 zile.
Iată mai jos decizia judecătorilor în cazul profesorului Leon Rusu:


24.03.2014
Ora estimata: 09:00
Complet: C03PIA
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: In baza art. 386 Cod proc.pen., schimba incadrarea juridica a faptei prevazuta, in rechizitoriu, de art. 202 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal( din 1968) in infractiunea prevazuta de art. 221 alin.1 Cod penal (3 infractiuni), cu aplicarea art. 38 Cod penal. In baza art.396 alin.5 Cod proc. pen., rap. la art. 16 alin.1 lit.b Cod proc. pen., cu referire art. 4 Cod penal, achita inculpatul R.L. pentru infractiunea prevazuta in rechizitoriu, de art. 202 alin.1 Cod penal( din 1968), savarsita fata de partea vatamata D.R., intrucat fapta nu mai este prevazuta de legea penala(a fost dezincriminata). Constata ca faptele(retinute in rechizitoriu ca acte materiale, prev. de art. 202 alin.1Cod penal-din 1968, cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal-din 1968), savarsite fata de partile vatamate P.F, T.C.D.si E.S.G. au fost dezincriminate. In baza art. 396 alin.5 Cod proc. pen., rap. la art. 16 alin.1 lit.a Cod proc. pen si art. 5 Cod penal, achita inculpatul R.L.pentru infractiunile prevazute de art. 221 alin.1 Cod penal(3infractiuni), cu aplicarea art. 38 Cod penal, savarsite fata de partile vatamate B.M.Ş., H.A.M si C.A.M.a, intrucat fapta( latura obiectiva) nu exista. Respinge actiunea civila formulata de partea vatamata T.C.D.; ia act ca celelalte parti vatamate nu s-au constituit parti civile. In baza art. 275 alin.3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 24.03.2014.
Document: Hotarâre 345/2014 24.03.2014

Profesorul Leon Rusu a fost trimis în judecată pentru corupție sexuală după ce mai multe eleve au reclamat că în timpul orei de muzică, dascălul le-ar fi mângâiat în zonele intime și le-ar fi sărutat.
Totul s-ar fi petrecut în sala de clasă, sub privirile altor elevi. În timpul procesului, profesorul buzoian a declarat în mai multe rânduri că este total nevinovat iar gesturile pe care le-a făcut față de fete au fost pur părintești, de încurajare și de apreciere. În plus, Leon Rusu a declarat de-a lungul vremii, de la izbucnirea mega-scandalului, că miza acestui proces ar fi denigrarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.