Gheorghe COMAN

Fostul deputat de Buzău Gheorghe Coman rămâne în arest, el urmând să fie judecat în continuare de după gratii. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au respins, luni, cererea lui Gigioacă de înlocuire a arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauţiune, decizia de luni fiind definitivă. De asemenea, instanţa a dispus restituirea sumei de 10.000 de lei depusă de fostul deputat în contul unei bănci, drept garanţie.

După decizia de luni, ”deputatul auto”rămâne, așadar, în arest. El se află după gratii de la începutul anului curent, un nou termen în procesul său fiind programat pe 28 aprilie.

Gheorghe Coman a fost condamnat pe 30 ianuarie de un complet de trei judecători al instanţei supreme la un an de închisoare cu executare, urmând să îi fie confiscată suma de 3.140 de lei pe care acesta ar fi primit-o de la denunţător în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău. Decizia a fost atacată la completul de cinci judecători ai aceleiaşi instanţe. Coman este acuzat că ar fi primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău. Fostul politician şi-a recunoscut faptele în faţa completului de judecată. Acesta a decis să recunoască integral acuzaţiile care i se aduc, precizând că îşi regretă faptele şi că doreşte să fie lăsat liber, pentru că are copii de întreţinut. Anterior, procurorii DNA au cerut trei ani de închisoare cu executare, precum şi dispunerea confiscării de la inculpat a unei sumei de 3.000 de lei şi a unei sticle de whisky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.