Decizie de ultimă oră a conducerii Spitalului Judeţean Buzău. Programul medicilor de gardă în cel mai mare spital din Buzău nu mai este public pe site-ul unităţii medicale, aşa cum se întâmpla până acum.
Conducerea spitalului are şi o explicaţie pentru această măsură. Potrivit managerului Claudiu Damian, medicii i-au cerut să nu le mai publice numele pe site pentru că unii dintre ei, cu un mai mare renume, ajunseseră să fie luaţi cu asalt în zilele de gardă de către pacienţi, în timp ce alţii mai puţin cunoscuţi aveau un nivel de activitate mult mai scăzut, în raport cu notorietatea deţinută.

„S-a constatat că în momentul în care de gardă erau medici cu renume, la care este ceva mai greu să obții o programare, lumea venea pe gardă, la urgențe, chiar dacă situația nu impunea acest lucru. Se întâmpla, de exemplu, la domnul Adrian Negoiță ca  pe garda dânsului numărul prezentărilor să fie cu 30-40 la sută mai mare doar pentru că oamenii veneau când vedeau că este de gardă. Se întâmplă și în cazul altor medici, așa am luat această decizie, pentru o uniformizare a numărului de prezntări pe perioada gărzilor. De la 1 iulie se va afișa doar secția unde există gardă asigurată, nu și numele medicului care asigură garda”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

O altă problemă ridicată de medici managerului Spitalului Județean a fost aceea că în alte judeţe s-au semnalat spargeri ale locuințelor cadrelor medicale din aceeași familie care erau de gardă în același timp.
Decizia de a ascunde numele medicilor de gardă  din Spitalul Judeţean Buzău este una pilot și a fost instituită pe o perioadă de o lună de zile. Dacă își va dovedi eficiența și numărul prezentărilor la unitatea sanitară se va uniformiza, atunci ea are toate șansele să fie menținută, mai ales că la alte unități sanitare din țară ea se aplică de mai multă vreme.

2 COMENTARII

  1. Mai bine da jos firma cu Spitalul Județean. Așa o să vina și mai puțini pacienți . Medicii și-au obținut renumele lucrând în acest spital. Nu au venit cu renumele in buzunar când s-au angajat . Adevăratul motiv al acestei decizii este incompetenta managerului care a dus la deficitul de medici din spital . Majoritatea secțiilor nu pot acoperii cu medici gărzile. Mulțumim PSD.

  2. Cea mai proasta decizie!!!!!!! Oricum, cine vine la urgenta, tot vine! Dl. manager, ma dezamagiti cu aceasta decizie!!!!!!! Nu pentru mine, eu, oricum aflu cine este de garda!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.