Cristi BIGIU

Consiliul Județean Buzău vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă printr-un proiect cu fonduri europene ce va fi implementat în perioada ce urmează.
„Programul de intervenții integrate pentru șomeri – certitudinea unui viitor durabil”- este primul proiect POSDRU (Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) implementat de Consiliul Județean Buzău iar la nivel național mai sunt doar trei administrații județene care au accesat astfel de fonduri prin POSDRU.
Obiectivul general al proiectului se referă la îmbunătățirea accesului și participării persoanelor inactive, șomere sau aflate în căutarea unui loc de muncă pe piața muncii.
Valoarea totală a proiectului, care include organizarea de cursuri și amenajare spațiu, este de 10,8 milioane de lei din care Consiliul Județean Buzău trebuie să contribuie cu doi la sută. Pe lângă scopul primordial al proiectului acela de a înlesni accesul șomerilor pe piața muncii, de beneficiile proiectului POSDRU se a bucura și o altă instituție de interes județean. Este vorba despre Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” care se va alege cu câteva reamenajări ale unor săli ce vor fi folosite în cadrul cursurilor pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă dar și cu refacerea acoperișului clădirii, cheltuială care ar fi trebuit suportată din fondurile de la bugetul județean.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.