Constantin Popa

Legea inițiată de senatorul buzoian Constantin Popa, care prevede ca părinții să beneficieze de o zi liberă în prima zi de școală face pași repezi către adoptare. Zilele trecute, propunerea legislativă a trecut de Comisia pentru Drepturile omului, Culte și Minorități, întrunind 7 voturi pentru și două abțineri.
„Propunerea mea legislativă a primit avizul favorabil al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități, cu șapte voturi pentru și două abțineri. În timp ce colegul liberal Puiu Hașotti s-a abținut, am avut parte de toată susținerea doamnei senator PSD, Gabriela Firea, căreia îi mulțumesc din suflet”, a declarat senatorul Constantin Popa.
Proiectul întocmit de senatorul Constantin Popa prevede ca părinții ar trebuii să fie liberi în prima zi de școală a copiilor lord at fiind că această zi este una extreme de importantă indiferent daca sunt boboci sau nu.

„Este o zi foarte importantă în viața copiilor, deschiderea anului școlar, fie că sunt boboci, fie că sunt în clasele mai mari. Emoțiile sunt aproape aceleași pentru copii și pentru părinți, iar eu consider că, cei din urmă trebuie să fie lângă odoarele lor în acele momente. Există multe cazuri, în care, unii părinți sunt nevoiți să se învoiască sau să își ia concediu fără plată, sau mai rău, alții sunt sancționați de angajatori că întârzie la muncă. Cred că toți părinții ar trebui să fie liberi în această zi, pentru ca să fie lângă copii lor. Dacă guvernanții nu au dorit să dea nici măcar un leu la alocația copiilor, atunci, ca o mică recompensă, să dea liber părinților în prima zi de școală”, este de părere senatorul Constantin Popa.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.