Proiectul de reabilitare cu bani europeni a clădirii fostului spital I.C. Brătianu a demarat oficial

1
397

Consiliul Județean Buzău a lansat, marți, oficial, proiectul de reabilitare a clădirii fostului spital IC Brătianu care va fi trnsformat în Centru Muzeal după ce în luna august a acestui an a obținut finanțare din fonduri europene..
Proiectul, care va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabiă a patrimoniului cultural, are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro din care contribuția Consiliului Județean Buzău va fi de doar 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile la care se vor adăuga cheltuielile neeligibile.
Proiectul se va întinde pe o durată de maxim 4 ani începând de la data semnării cererii de finanțare iar la final pe locul fostului spital ORL va lua naștere o secție exterioară a Muzeului Județean cu numele de Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”.
„Așteptăm să primim avizul pentru proiectare după care vom scoate la licitație proiectarea și apoi vom vedea cum va arata. Noi am propus săli multifuncționale, expoziții permanente cu o curte destul de mare pentru buzoieni, curte care va fi deschisă și sâmbăta și duminica. Sperăm sa fie ceva frumos. Contribuția noastră este de 2 la suta și vom reuși să restaurăm o clădire monument istoric, vom face un nou parc pentru buzoieni și niște expoziții care, sperăm noi, vor atrage turiștii.
Dacă totul decurge normal va fi faza de proiectare care va dura undeva până la 3 luni si eu personal cred ca în maxim doi ani clădirea ar putea fi redata publicului pentru că nu e o lucrare foarte complicată”, a spus managerul de proiect Liviu Ciolan.
Consiliul Județean are obligația de a menține destinația de muzeu a clădirii ce urmează a fi reabilitată cu fonduri europene pe o perioadă de 5 ani, timp în care va trebui să îndeplinească o serie de sarcini și indicatori impuși prin proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.