bacalaureat 2015-4
Promovabilitatea în județul Buzău la bacalaureatul de vară a crescut în urma contestațiilor de la 69, 6 cât a fost inițial la 70, 64, în cazul a 10 lucrări diferențele fiind de 1, 5 puncte, ceea ce va necesita o a treia corectare.
Potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Buzău, Daniela Palcău, la Limba română din cele 628 de contestaţii depuse au fost admise 286, la proba profilului adică Matematică sau Istorie au fost depuse 290 de contestaţii fiind admise 118, iar la proba la alegere au fost depuse 309 contestaţii dintre care au fost admise 87, contestaţiile admise presupunând mărirea sau scăderea notei iniţiale cu minim 50 de sutimi.
Conform sursei citate, în Buzău au exista după contestații 10 lucrări la care s-au constatat diferenţe de 1,5 puncte, în acest caz dispunându-se o a treia corectare care va da nota finală. Cele mai mari diferențe de notare sunt în cazul lucrărilor la limba română. Nici în urma reverificării lucrărilor elevilor buzoieni nu s-a obţinut vreo medie de 10.
Potrivit lui Palcău, singura candidată a Colegiului Național B.p Hasdeu care fusese declarată respinsă inițial, după depunerea și analizarea contestațiilor, a primit note de trecere, fiind declarată admisă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.