Prefectura Buzău a invitat, joi, la discuții reprezentanții cluburilor, discotecilor și unităților de administrație publică din județ alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a Poliției, OPC, Gărzii și Agenției de Mediu pentru a fi informați în legătură cu controalele care vor fi demarate conform noii Ordonanțe de Urgență care permite pompierilor să închidă localurile care nu prezintă siguranță pentru clienți.
La întâlnirea au participat aproximativ 50 de proprietari de localuri, cluburi, PUB-uri și discoteci care au înțeles de la reprezentantul Guvernului în teritoriu și de la specialiștii din cadrul ISU Buzău că lucrurile trebuie să se schimbe și fiecare va trebui să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea primi avize de funcționare. De asemenea, prefectul județului a lăsat să se înțeleagă că deși primele controale vor ave un rol preventiv nimeni nu va fi iertat dacîă este găsit în neregulă.
„Vor fi controale care în primă fază vor avea rol de prevenire dar dacă vor fi găsite nereguli grave vom trece direct la faza de sancționare. Adică nu merge ca tu să nu ai nimic și dacă de mâine te autorizezi azi te las în pace. Nu mai merge așa. Se va verifica inclusiv câte persoane sunt în local. Dacă în autorizație scrie că ai voie la maxim 100, se închide localul și se numără persoanele. Dacă în autorizație scrie că ai voie la 100 si am găsit 111 atunci cu părere de rău localul se va închide”, a precizat prefectul județului Buzău, George Sava.
Si administratorii de localuri par a fi înțeles despre ce este vorba și sunt hotărâți să intre în legalitate drept pentru care au cerut unele lămuriri reprezentanților instituțiilor prezente la dezbaterea de joi.
„Trebuie să intrăm în perfectă legalitate. O să mergem unde trebuie să ne reverifice actele pentru că majoritatea cred că suntem în neregulă. Marea majoritate au deschise punctele pentru 100 de persoane dar cu timpul ne-am extins. S-a ajuns la o tragedie și nici mie nu îmi convine ca oamenii să își plângă morții din cauza noastră. Nu am numărat niciodată pe cei care intră în local dar este foarte clar că au fost și seri în care am avut mai mulți decât am declarat. Important este să intrăm în legalitate și să nu se facă exces de zel”, a declarat Șerban Badea proprietarul unei discoteci.
Pe de altă parte patronii de cluburi din municipiu sunt de acord să intre în legalitate chiar dacă asta înseamnă să își sisteze pentru o perioadă activitatea sau sa cheltuiască niște bani în plus dar sunt de părere că și statul trebuie să vină în întâmpinarea acestor probleme și să facă un sistem performant de autorizare.
„Până la urmă cu toți trebuie să intrăm în legalitate ca să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat. Acum nu contează că noi o să fim nevoiți să ne oprim o perioadă activitatea pentru a face ceea ce trebuie făcut, sau că vom cheltui niște sume de bani pentru a realiza ce trebuie realizat dar cred că si statul trebuie să facă un sistem performant de autorizare. Adică dacă eu îmi fac ceea ce trebuie în 3, 5 zile, o săptămână sau două și vin și îți depun documentația aferentă să nu fiu nevoit să aștept luni de zile pentru eliberarea autorizației. Vă spun că la momentul de față, la Buzău de exemplu, este un singur om care se ocupă de aceste dosare de avizare. Păi când or veni toți și îi vor pune dosarele pe masă omul ala ce să facă de unul singur, pentru că nici dacă ar lucra 24 de ore pe zi nu ar face față. De asta eu cred că și statul trebuie să vină în întâmpinarea noastră cu un sistem performant pentru că altfel nu este OK”, a declarat Sorin Cristea, proprietarul mai multor localuri din municipiul Buzău.

3 COMENTARII

  1. […] Prefectura Buzău a invitat, joi, la discuții reprezentanții cluburilor, discotecilor și unităților de administrație publică din județ alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a Poliției, OPC, Gărzii și Agenției de Mediu pentru a fi informați în legătură cu controalele care vor fi demarate conform noii Ordonanțe de Urgență care permite pompierilor să închidă localurile care nu prezintă siguranță pentru clienți. La întâlnirea au participat aproximativ 50 de proprietari de localuri, cluburi, PUB-uri și discoteci care au înțeles de la reprezentantul Guvernului în teritoriu și de la specialiștii din cadrul ISU Buzău că lucrurile trebuie să se schimbe și fiecare Sursă știre […]

  2. […] Prefectura Buzău a invitat, joi, la discuții reprezentanții cluburilor, discotecilor și unităților de administrație publică din județ alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a Poliției, OPC, Gărzii și Agenției de Mediu pentru a fi informați în legătură cu controalele care vor fi demarate conform noii Ordonanțe de Urgență care permite pompierilor să închidă localurile care nu prezintă siguranță pentru clienți. La întâlnirea au participat aproximativ 50 de proprietari de localuri, cluburi, PUB-uri și discoteci care au înțeles de la reprezentantul Guvernului în teritoriu și de la specialiștii din cadrul ISU Buzău că lucrurile trebuie să se schimbe și fiecare …mai multe stiri […]

  3. As dori sa stiu cum ar iesi in conditiile unui incendiu asemenea celui din colectiv unde se vorbeste despre 1,5 minute ,100 de persoane din NO LIMIT in conditiile de acolo,cu vechile usi laterale de iesire acoperite de baruri si cu o singura iesire si aceea cu scari? Sa fim seriosi nu se poate,chiar ar putea fi mai rau decat la Bucuresti! Nu ai iesiri de urgenta,extinctoare, personal pregatit nu trebuie autorizat! Ca sa nu mai vorbim de Orhideea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.