Social-democrații buzoieni au decis astăzi în cadrul Consiliului Județean al partidului să sprijine candidatura președintelui Victor Mocanu din postura de independent chiar dacă Uniunea Social Liberală are un candidat stabilit la Buzău în persoana liberalului Cristi Bîgiu. În ciuda hotărării luate la Centru de conducerea USL, social-democrații buzoieni se încăpățânează să adopte o poziție de forță față de șefii ierarhici și spun, cu alte cuvinte, că acceptă candidatura USL la Consiliul Județean, însă nu vor depune nici un efort pentru a convinge populația să voteze candidatul Uniunii Social Liberale.
„Am stabilit ca în cazul în care Victor Mocanu nu va fi desemnat de USL pentru funcția de președinte al CJ Buzău să fie susținut de reprezentanții partidului din postura de candidat independent. A fost o decizie greșită, luată în pripă la finele lui septembrie, nu luată pe baza protocolului semnat în cadrul alianței.”, a declarat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Întrebat dacă nu se teme de anumite sancțiuni pe care conducerea centrală a PSD le-ar putea dicta organizației de la Buzău în situația în care partidul va susține candidatura unui independent în defavoarea candidatului USL, primarul Constantin Boșcodeală a lăsat să se înțeleagă că nu mai poate fi atins cu nimic de liderii de la București:„La ce repecusiuni să mă mai aștept după ce s-a întâmplat?”

Practic, conform președintelui Organizației Județene a PSD, nimic nu ar putea sta în calea deciziei de a-l sprijini pe cumătrul său pentru obținerea unui nou mandat în fruntea instituției de unde se împart banii județului.

De cealaltă parte, Victor Mocanu a ținut să precizeze astăzi că dorește să câștige un nou mandat în fruntea Consiliului Județean și așteaptă sprijin din toate părțile numai să iasă din nou lider al miniparlamentului județean.
„Mi-am asumat această responsabilitate de candidatură la Consiliul Județean ca un candidat independent din respect pentru buzoieni și pentru partidul în care activez în prezent, nu pentru orgoliu și nu pentru a arăta cuiva ceea ce sunt eu în stare. Am luat această decizie având în vedere sprijinul pe care organizația PSD Buzău era hotărâtă să mi-l acorde și în aceste condiții am decis că nu e bine să stau deoparte”, a precizat Victor Mocanu.
Și chiar dacă actualul președinte al Consiliului Județean vrea să pară extrem de apropiat de PSD, partidul care s-a oferit să-i ofere voturile în pofida celor stabilite de la Centru, Mocanu nu a ratat ocazia să spună că va accepta sprijin din partea oricărui partid politic indiferent că se află la putere sau în opoziție doar pentru a-și atinge scopul.
„Primesc orice sprijin din partea oricărei formațiuni politice. Nu voi respinge pe nimeni. Nici un sprijin nu voi respinge. E candidatura unui independent la o funcție pe care nimeni în Romania nu a atacat-o ca independent”, a declarat Victor Mocanu.

Pe de altă parte, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală a declarat că singurele liste comune USL vor fi cele pentru Consiliul Local Municipal și pentru Consiliul Județean iar ele vor respecta paritatea care se găsește acum în cele două instituții administrative, chiar dacă este convins că aceasta nu va fi pe placul celor din PNL Buzău.
„Nu cred că ne vom înțelege cu liberalii în privința listelor de consilieri tocmai pentru că au solicitat un post care aparținea PSD. Listele se vor face respectând proporțiile actuale existente la nivelul Consiliului Județean și Consiliul Local Municipal” a încheiat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.