Propunerile Primăriei Buzău privind schimbările în conducerea Companiei de Apă Buzău, respinse de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”

3
702

Ședință tensionată, joi, la adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”. Primarul municipiului Buzău nu a reușit să obțină aviz favorabil pentru propunerea municipalității de revocare a Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Buzău și a directorului Companiei de Apă, proiecte pe care intenționa să le introducă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău programate pentru data de 28 martie.
Adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” care a reunit în sala D. Filipescu a Consiliului Județean Buzău 27 de primari ai unităților administrativ teritoriale membre în ADI „Buzău 2008” a debutat cu o mărturisire a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care le-a spus aleșilor că zilele trecute a fost nevoit să dea cu subsemnatul la poliție după ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a formulat o plângere penală pe numele său.
„Vreau să vă rog pe fiecare să verificați procesul verbal al ultimei ședințe a ADI la care am participat cu toii dar și pe cel care se va întocmi după ședința de azi pentru că eu am fost chemat și am dat declarații la poliție după ce domnul primar Constantin Toma a formulat o plângere penală pe numele meu cum că aș fi falsificat procesul verbal al ultimei adunări generale și v-aș fi indus în eroare și pe dumneavoastră și pe alții. Vă spun asta pentru că și dumneavoastră veți fi citați ca martori și ca să știți ce acuzații ne aduce domnul primar al municipiului Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Vestea nu a picat foarte bine aleșilor locali care au început să vocifereze la adresa primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent de altfel la ședință pentru obține un aviz pentru o serie de proiecte pe care municipalitatea dorea să le introducă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău programate pentru 28 martie.
În final, nici una din propunerile municipalității care vizau revocarea mandatului administratorului Companiei de Apă SA Buzău și numirea de noi administratori provizorii și modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă Buzău nu au obținut aviz favorabil din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Practic la momentul votului propunerile municipalității nu au fost susținute decât de primarul Constantin Toma în timp ce ceilalți șefi de unități administrativ teritoriale s-au abținut sau au votat împotrivă.
În final președintele ADI „Buzău 2008”, Petre Emanoil Neagu a fost rezervat în declarații explicând doar că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară nu și-a însușit propunerile făcute de municipiul Buzău și ca urmare a dat aviz negativ pentru acestea.
„Propunerile Primăriei Buzău au primit aviz negativ din partea ADI Buzău 2008 ceea ce înseamnă că se vor urma pașii legali și vom vedea dacă hotărârile luate în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă vor fi sau nu legale”, a declarat președintele ADI „Buzău 2008” Petre Emanoil Neagu.
Rămâne de văzut dacă reprezentantul municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă Buzău va susține, marți, introducerea pe ordinea de zi a proiectelor privind revocarea administratorului și a Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Buzău, numirea unui Consiliu de Administrație provizoriu și modificarea actului constitutiv al companiei, puncte care au primit aviz negativ din partea ADI „Buzău 2008” și care în mod normal nu ar avea ce să caute pe ordinea de zi a viitoarei Adunări Generale a Acționarilor Companiei de Apă.

3 COMENTARII

 1. Vad ca Domnul Primar nu numai ca nu-si revine MINTAL dar vrea sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti.
  DU-TE NENE SI NE LASA CA AVEM O LOCALITATE IN APROAIERE PENTRU BOALA TA .!!!!!!!!!

   • Nu nu sunt pe stattul de plata ,si chiar daca as fi care e problema ?
    Eu vorbesc de comportamentul Domnului Toma , care nu face nimic constructive ,vrea numai sa distruga , chiar nu se vede ?
    El se crede pe mosia Metalurgica pusa la pamant ,,, aici e primaria orasului Buzau unde lucrezi cu multe entitati economice ,cu oameni pe care nu ii dai tu afara ca nu-ti place fata lor ,sunt oameni cu copii ,cu rate la banca (aici ma refer la politia comunitare)
    Nu mai vorbesc de actiunile pomperistice luate la indemnul a tot felul de agarici care se cred avocati .Cat priveste Compania de Apa nu este decat o razbunare pentru Dom.Toma nefiind eligibil nu a putut participa la licitatiile organizate de CABuzau in decursul anilor , dar nu intelege acst lucru si ca atare desfiintaeaza pe toti.
    In tot acest mandate nu a facut decat 3 ronduri din plastic .ALTCEVA eu nu am vazut. ORASUL E VARZA sau nu traiti in Buzau sa vedeti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.