Protest3
Un grup de profesori și părinți din județul Buzău, oameni contrariați de situația în care a ajuns învățământul românesc, protestează pe 11 septembrie la Ministerul Educației. La protest a aderat și învățătoarea Ionela Voicu, cea care a candidat de două ori la concursul pentru șefia IȘJ Buzău, a obținut rezultate bune de fiecare dată, și tot de atâtea ori a fost eliminată din concurs. Aceeași învățătoare Ionela Voicu a avut rezultate mai bune decât Geta Burducea, la ambele concursuri, iar cea din urmă este în continuare șef al IȘJ Buzău. În acest context, mai mulți părinți și profesori, în frunte cu învățătoarea Voicu de la Cislău au decis să protesteze în fața Ministerului Educației, sperând că astfel vor putea trage un semnal de alarmă asupra situației în care a ajuns învățământul românesc, unde politicul își spune cuvântul, în detrimentul copiilor și al oamenilor de la catedră de bună credință și bine pregătiți.
Iată mai jos ce mesaj a publicat pe contul său de facebook, cu privire la protestul din 11 septembrie, Ionela Voicu:

”Am crescut având in minte dictonul „Ai carte, ai parte! ” Până acum, nicio persoană, niciun eveniment nu l-au contrazis! Am invatat, am muncit si am obținut ce am meritat. Participarea mea la concursul pentru postul de inspector scolar general a răsturnat acest sistem de valori.
Pentru a putea fi convingătoare când incerc sa le transmit copiilor mei ca „învățătura e-o avere ce nimeni nu ti-o poate lua” si pentru ca am convingerea ca putem schimba ceva , am decis sa ader la protestul organizat de cativa părinți si profesori buzoieni vineri, 11 septembrie, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetării Stiintifice.
Scopul acestui protest este atenționarea opiniei publice si a factorilor de decizie asupra neregulilor care au fost semnalate in cadrul acestui concurs, a implicării politicului, cât si manifestarea nemulțumirii noastre referitoare la menținerea in funcție a actualului inspector scolar general al ISJ Buzău, care a picat de doua ori acest concurs. Va invit, pe toți cei care vreti sa protestați demn si decent, să fiți alaturi de noi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.