Florin Suciu și Sebastian Muscalu, sunt doi băcăuani care au plecați luni de acasă, pe jos,cu gândul de a ajunge în Capitală, într-o acțiune care se vrea a fi un marș de protest față de proiectul de exploatare de la Roșia Montană. Cei doi au ajuns, astăzi la orele prânzului, în orașul Buzău, după ce azi-noapte s-au odihnit într-un motel din localitatea Poșta Cîlnău.

Cei doi participanți la ”Marșul Aurului”, așa cum și-au intitulat acțiunea au plecat de la Bacău luni și au parcurs zilnic, pe jos, aproximativ 30-35 de kilometri, intenționând să ajungă la București marți. După ce vor participa la un marș pe traseul Piața Universității- Palatul Cotroceni, cei doi tineri îi vor lăsa președintelui o pereche de cercei care, în opinia lor, reprezintă cantitatea de aur cu care se va îmbogăți statul român dacă se va începe exploatarea la Roșia Montană. Cei doi băcăuani vor ca prin acțiunea lor să atragă atenția asupra controversatului proiect de la Roșia Montană dar și a faptului că președintele Traian Băsescu ar trebui să țină seama de voința poporului care l-a trimis în fruntea țării.
La Roșia Montană o companie cu capital majoritar străin dorește să dezvolte cea mai modernă mină din România prin care speră ca țara noastră să devină cel mai mare producător de aur din Europa. Proiectul, extrem de controversat se bucură de sprijinul președintelui României, Traian Băsescu în timp ce numeroși
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. fraților, toată admirația pt. ceea ce faceți !
    mi-a plăcut în mod deosebit ideea donației personale, cine știe, poate va fi chiar o variantă abordabilă în viitor !
    să sperăm că Bucureștiul vă va primi cum se cuvine !
    DOAMNE – AJUTĂ !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.