Transportatorii din Buzău pregătesc un protest de amploare.  Nemulțumiți de valoarea prea mare a asigurării obligatorii RCA, transportatorii din județ anunță că luni începând cu ora 8.00 vor organiza un protest, urmând a circula cu mașinile în viteza melcului pe traseul șoseaua de centură a Buzăului, între Vama Buzău și intersecția cu DN 2 E 85, tur-retur.

Protest FortOrganizatorii acțiunii,  Federația Operatorilor Români de Transport, filiala Buzău, speră ca la protest să participe circa 200 de mașini cu 500 de persoane. Transportatorii  au autorizație pentru a protesta luni, de la ora 8.00 până la ora 23.00.  În acest timp, șoferii spun că vor circula cu viteză extrem de redusă, vrând astfel să atragă atenția guvernanților asupra doleanțelor pe care le au. Mai precis, transportatorii sunt nemulțumiți de nivelul ridicat al tarifelor la asigurările obligatorii RCA. Ei vor ca preţul poliţelor să se reducă la maxim 4.907 lei pe an pentru camioane, de la 22.000 de lei în prezent

La categoria autoutilitare/autocamioane, toate vehiculele cu masa totală maximă de până la 3,5 tone, indiferent de clasa de bonus – malus, trebuie să plătească o primă de 1.117 lei pe 12 luni, vehiculele între 3,5 tone şi 7,5 tone ar urma să achite o primă de 1.966 lei pentru un an, vehiculele între 7,5 tone şi 16 tone vor plăti un tarif RCA de 2.207 lei pe an, iar vehiculele cu masă de peste 16 tone vor putea cumpăra un RCA la un preţ de 8.489 lei pentru un an.

La categoria de transport persoane, vehiculele cu până la 18 locuri vor plăti 3.210 lei pentru un an, vehiculele între 18 şi 40 locuri vor achita 4.366 lei pentru un an, iar vehiculele peste 40 de locuri vor plăti 3.017 lei pe an.

Transportatorii consideră că firmele de asigurare nu sunt, de fapt, interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar să pună pe spatele transportatorilor rutieri costuri de administrare extrem de mari, stabilindu-şi tarifele fără a lua în calcul riscurile şi sustenabilitatea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.