Un protest spontan a izbucnit ieri după amiază în satul Pitulicea, jandarmii fiind solicitați în zonă pentru a liniști apele destul de agitate în rândul comunității nemulțumite de primarul comunei Glodeanu Sărat, Neculai Stoica.

Circa 40 de oameni s-au adunat în centrul satului, în semn de protest față de atitudinea primarului comunei care s-ar amesteca în treburile dispensarului medical din localitate. 10 jandarmi au fost mobilizați, ieri, la Pitulicea, oamenii legii reușind în scurt timp să-i facă pe oameni să plece acasă, înainte de a avea loc vreun incident.

Cel bănuit că i-a instigat pe protestatari la o acțiune desfășurată fără acordul autorităților, așa cum prevede legea, a fost  un consilier local, care de altfel a și primit un avertisment, pentru că a agitat spiritele între localnici. “Organizatorul declarat al adunării a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, în scop preventiv fiindu-i aduse la cunoştinţă procedura şi termenele de declarare a adunărilor publice aşa cum sunt prevăzute de cadrul legal,” precizează oficialii Jandarmeriei Buzău.

La nivelul fiecărei localităţi sunt constituite comisii de avizare a adunărilor publice formate din primar, secretarul comunei sau oraşului, după caz, precum şi reprezentanţi ai poliţiei şi jandarmeriei. Cu cel puţin 3 zile înaintea desfăşurării adunărilor publice, organizatorii trebuie să depună la primăriile pe al căror teritoriu urmează să aibă loc adunarea publică, o declaraţie scrisă prin care autoritățile sunt înștiințate de ce urmează se se întâmple.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.