Protestul început ieri la Grădinița cu Program Prelungit numărul 4 continuă și la această oră. Cadrele didactice nemulțumite că Inspectoratul Școlar Județean nu a luat în seamă cererile lor refuză să intre la ore și din această cauză părinții sunt nevoiți să își țină copiii acasă. Conducerea ISJ Buzău încearcă și astăzi să le convingă pe educatoarele nemulțumite de numirea Victoriței Spâneci în fruntea unității de învățământ să intre la ore fără ca deocamdată să se fi luat o decizie în ceea ce privește menținerea sau schimbarea Victoriței Spâneci de pe postul ocupat de la 1 septembrie. Cu toate acestea, generalul Dumitru Ene nu exclude ca până la urmă acest lucru să se întâmple.
„Ieri am fost înștiințați de sindicat de deschiderea conflictului de muncă cu întreruperea activității la GPP nr 4. În cursul zilei de astăzi vom face toate demersurile pentru identificarea unor soluții care să ducă la reluarea activității. Se iau în calcul toate variantele pentru ca acolo să se poată debloca situația și activitatea să decurgă normal”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Cel mai probabil, șeful ISJ se va deplasa astăzi personal pentru a încerca să le convingă pe protestatare să își reia activitatea. Cu toate acestea, cadrele didcactice de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 4 sunt hotărâte să nu intre la ore până când problemele ridicate de ele nu vor fi luate în seamă. Majoritatea educatoarelor de la GPP nr 4 nu sunt de acord cu numirea Victoriței Spâneci în fruntea unității de învățământ reclamând în acest sens slaba pregătire managerială a acesteia. Încă de la începutul lunii septembrie de când Spâneci a fost numită pe post, cadrele didactice au avut nemulțumiri și au ajuns cu aceste chiar și la ușa primarului Constantin Boșcodeală.
La această oră în interiorul unității de învățământ se află 35 din cei 200 de copii lăsați de părinți în grija directoarei Victorița Spâneci și a unui alt cadru didactic.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Alooo, ISJ-ul …faceti ceva si rezolvati situatia asta. Suntem nevoiti sa facem fel de fel de combinatii pt a lasa copii cu cineva atata timp cat suntem la servici. Ne-am saturat de persoanele care se cocoata intr-o functie doar pt ca sunt „recomandate”. Cei care sufera sunt copii, insa se pare ca nu conteaza acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.