Angajaţi ai Direcției de Finanțe Buzău au declanşat miercuri un protest spontan, oamenii exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de actuala formă a proiectului Legii salarizării unitare. Activitatea instituției nu a fost blocată pe durata protestului, însă finanţiştii spun că ar putea radicaliza protestele dacă revendicările lor nu vor fi luate în seamă de guvernanţi.

La Buzău, circa 40 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Finanţe au ieşit miercuri în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de proiectul Legii salarizării unitare. Protestatarii spun că legea e nedreaptă pentru angajaţii din teritoriu, care duc cea mai grea muncă.

Oamenii au protestat în linişte însă spun că ar putea trece la forme mai ample de protest dacă guvernanţii nu îi vor băga în seamă.

« Inegalităţile foarte mari ne-au determinat să ieşim din nou în stradă, sunt salariaţi cu aceeaşi funcţie, dar cu diferenţe imense la salariu, banii la buget se anunţă din teritoriu, ei nu se confruntă cu ce ne confruntăm noi. Centralizarea se face acolo, dar munca se face aici », a declarat un protestatar.

Greva finanţişilor de la Buzău nu a afectat activitatea cu contribuabilii. Protestatarii spun însă că dacă guvernanţii nu vor ţine cont de revendicările lor vor ieşi din nou în stradă şi se gîndesc chiar la forme mai ample de proteste.

La Buzău, alte două proteste similare au avut loc săptămâna trecută.

Miercuri, au loc negocieri la București la Federația Sedlex, la discuțiile sindicaliștilor fiind așteptați și ministrul de Finanțe și președintele ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.