Protocol Belgieni

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu delegația Wallonie – Bruxelles, oficialii belgieni fiind veniți în vizită în Buzău pentru a semna un protocol de colaborare cu Centrul Cultural Francofon.
Obiectivul principal al acestui protocol este identificarea şi definirea priorităților județului Buzău în domeniul cooperării educative, economice și culturale. Protocol de colaborare se va derula pe o perioadă de 24 de luni.

”Mă bucură întâlnirea de astăzi, mai ales pentru că pe 20 martie vom sărbători ziua francofoniei, alături de celelalte 77 de state şi guverne francofone din întreaga lume”, a spus președintele Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și Delegatul Delegației Wallonia – Bruxelles, Benoît Rutten, au discutat despre modalități de cooperare dintre Buzău și regiunea belgiană, posibile direcții fiind turismul și agricultura.

”Sper ca această primă întâlnire să fie un pas pentru o colaborare solidă. Putem organiza schimburi de experiență între regiunile pe care le reprezentăm și putem, de asemenea, promova proiecte comune”, a spus Cristi Bîgiu.

La finalul întâlnirii, cele două părți au semnat protocolul de colaborare și și-au propus să continue șirul întâlnirilor de acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.