Perchezitii

Ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au descins,marți, la locuinţele membrilor unei grupări de criminalitate organizată specializată în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale. Printre victimele traficului de persoane se numără și persoane din județul Buzău. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2010, 17 membri ai grupării infracţionale au racolat un număr semnificativ de tinere de pe raza judeţelor Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Buzău şi municipiului Bucureşti, pe care le transportau apoi în diferite localităţi din Austria, unde, folosind metode de constrângere fizică şi psihică, le obligau să practice prostituţia stradală şi în cluburi de noapte, victimele fiind permanent supravegheate şi controlate de suspecţi. Până în prezent au fost identificate 19 părţi vătămate.

Astfel, în perioada 2010-2013, suspecţii au obţinut importante sume de bani, care au fost trimise ulterior în ţară şi reinvestite în diverse afaceri aparent legale. 15 dintre suspecţii din acest dosar au fost conduşi la sediul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T., în vederea audierii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. După audieri, suspecţii urmează să fie prezentaţi instanţei competente din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru dispunerea arestării lor preventive.
Rețeaua a fost destructurată de polițiștii români în colaborare cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria, peste 11 dintre victimele reţelei fiind
identificate şi audiate în cursul operaţiunilor investigative comune.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.